Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Idi doma da Korona može van: U hrvatskim kafićima režim dostojan Pepeljuge!

MojFaks | Nakon predavanja, 14.08.2020.Idi doma da Korona može van: U hrvatskim kafićima režim dostojan Pepeljuge!

U Hrvatskoj je jučer zabilježen rekordan dnevni porast novooboljelih u Hrvatskoj.

Zbog zabilježenog dnevnog skoka na 180 novooboljelih od koronavirusa, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak jučer je najavio stupanje na snagu novih mjera. Naime, samo  nekoliko dana prije dopunjene su mjere za noćne klubove u kojima se preporučuje da se zatvoreni dijelovi klubova ne koriste, a od danas na snagu stupa i ograničenje rada klubova i kafića koji će narednih deset dana moći raditi samo do ponoći.

Unatrag deset dana, Stožer je kao najveći problem rasta broja novooboljelih (koji je tih dana bio dvocifren) vezivao s okupljanjima mladih i partijanjem. Turistička sezona traje nešto više od mjesec dana, a posljednja dva tjedna broj turista je znatno porastao.


...Kako izgleda KORONA sezona? Studenti koji rade na Jadranu otkrivaju SVE pojedinosti ...


Studenti koji i ovo ljeto rade sezonu kazali su nam da je početkom 7.mjeseca bilo manje ljudi, ali da je broj turista sada toliko narastao da uopće ne kuže da je korona i dalje tu. U prvih devet dana kolovoza ostvareno je više od milijun dolazaka i 7,2 milijuna noćenja, što je oko 70 % lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju, piše Dnevnik.hr.

O trenutnoj situaciji s koronavirusom i Hrvatskoj kao poželjnoj turističkoj destinaciji ovog ljeta, upravo zbog malih brojki, pisao je i Thomas Roser, austrijski dopisnik za Balkan koji je u svom članku razmatrao mogućnost da Hrvatska lažira brojke oboljelih od koronavirusa zbog turističke sezone, što hrvatski čelnici snažno opovrgavaju.

...Loše vijesti za sve 'partijanere' i zaljubljenike u noćne klubove: Ovo su nove preporuke HZJZ-a!...


“Sigurno je da smo svi očekivali puno manji broj turista, no upravo naša povoljna epidemiološka slika je sigurno presudila kod velikog broja njih da se osjećaju sigurno doći u Hrvatsku i sigurno, a osjećaju se sigurno i danas. Turizam je nama vrlo važan, no i ova odluka je na tragu toga da se pošalje jasna poruka da se svi moraju odgovorno ponašati", rekao je ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović za RTL.

Svi smo sigurni do ponoći


Već smo se navikli na taj suživot s virusom, odnosno “novo normalno” kako nam iz Stožera govore, ali sa svakim novim mjerama, na trenutke se moramo zamisliti i nerijetko zapitati što je tu “normalno”
Koliko je u borbi protiv suzbijanja širenja virusa zaista učinkovito zatvaranje ugostiteljskih objekata nakon ponoći? Ako su okupljanja mladih problem, tko garantira da nakon ponoći after se neće nastaviti u nekom od stanova?


Još krajem trećeg mjeseca, policija je građane tjerala s ulice doma, a tada su dnevne cifre novooboljelih bile dvocifrene,  dok danas možemo gotovo sve – ali do ponoći. Jer koronavirus se tada posebno širi. Svakodnevno kao “crni primjer” velikih brojki imamo susjednu Bosnu i Hercegovinu. Tamo su dnevno cifre trocifrene, ali ugostiteljski objekti u većem dijelu države od sredine ožujka i dalje rade do 23h. Možda, ali samo možda to pokazuje da korona ponekad izađe i preko dana.

...Ništa sentiš, samo moderno! Stožer vodi borbu PROTIV PLESA: Nakon 'stiskavca', na udaru je i 'vlakić'...


Početkom srpnja, vidjeli smo da Stožer vodi bitku s okupljanjima, proslavama, šankovima u klubovima, pa čak i vrstama plesa. Sada vodi bitku s vremenom.

A što će se odvijati najesen, kada turisti odu, a korona i mi ostanemo – samo će vrijeme pokazati. Ali bar znamo da smo do ponoći sigurni.

Anja Zulić
foto: MojFaks
pepeljugakoronastudentinove mjereKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se