Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Iz STUC-a odgovaraju nezadovoljnim studentima: Izbor jela bit će raznolik, a gužve neće biti

MojFaks | Nakon predavanja, 08.03.2018.Iz STUC-a odgovaraju nezadovoljnim studentima: Izbor jela bit će raznolik, a gužve neće biti

Od početka ovog tjedna osječki studenti vikendom više ne mogu jesti u omiljenom restoranu Gaudeamus, koji je stanovnicima oba doma ujedno i najbliži. Uz restoran Campus koji ni inače nije radio vikendom, na raspolaganju im je samo udaljenija opcija - restoran Istarska.

Studentski centar u Osijeku objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici da će Gaudeamus raditi od ponedjeljka do petka od 12 do 20 sati te da su vikendi neradni, s tim da se zadnja narudžba prima u 19:30. Premda će Istarska 5 raditi i subotom i nedjeljom (kao i radnim danom) od 11:30 do 19 sati, studenti negoduju. Smatraju da će se vikendima napraviti velika gužva u restoranu Istarska 5, a osim toga studenti koji su smješteni u domu kampusa morat će ići barem kilometar dalje na ručak.

...Restoran najbliži domovima više neće raditi vikendom! Osječki studenti ljuti: 'Hodat ćemo kilometar, a gužve će biti još veće'...


Vijest je izazvala negativne komentare brojnih kolega s kojima smo, povodom ove novosti, prvi razgovarali. Svi redom istaknuli su da ne razumiju zašto su oba restorana (Campus i po novome Gaudeamus) vikendom zatvorena kad su stanarima kampusa najpristupačnija opcija što se ponude, ali i udaljenosti tiče. Izrazili su i zabrinutost da će se u restoranu Istarska, jedinome koji će raditi vikendima, stvarati nesnosne gužve zbog kojih će mnogi odustati od prehrane u menzi i okrenuti se nezdravijim alternativama.

Nije trebalo dugo čekati da se zbog cijele ove situacije oglasi netko iz osječkog Studentskog centra. Naime, da zbog svega toga uopće ne moraju biti zabrinuti, kazala je Melita Dumančić, mag. oec., rukovoditeljica PJ Prehrana studenata u STUC-u za Glas Slavonije. Kaže kako studenti neće biti zakinuti ni za izbor jela, niti će duže čekati.

...Restoran Campus odsad maže za sve studente: Palačinke s Nutellom, Lino ladom i marmeladom za 2,5 kune...


"Mi uvijek moramo pronaći nove načine da budemo rentabilni i da imamo nekakvu normalnu ekonomsku računicu. Rad ljudi nedjeljom skuplje se plaća i nema potrebe da se na dva mjesta nedjeljom drže objekti otvoreni. Studenti neće biti zakinuti za izbor hrane na meniju niti će duže čekati. Zbog toga smo i produžili radno vrijeme restorana Istarska 5 na cijeli dan subotom i nedjeljom, dodali još jednu blagajnu i djelatnika, kao i izbor jela kao što je u Gaudeamusu, koji se sada vikednom može konzumirati na liniji. Razlika je jedino u načinu posluživanja – ovdje se studenti sami služe, a u restoranu Gaudeamus ih poslužuju konobari. Linija je protočna i ne čeka se više od deset minuta ni u najvećim gužvama", obašnjava Dumančić.

L.B./foto: stucos.unios.hr


Sveučilište u Osijekurestoranimenzeradno vrijemeGaudeamusIstarskaCampusKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se