Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Jedu u pekari i fast food-u: Sarajevski studenti tvrde im je jelovnik u menzi bogat crvima i žoharima

MojFaks | Nakon predavanja, 17.01.2019.Jedu u pekari i fast food-u: Sarajevski studenti tvrde im je jelovnik u menzi bogat crvima i žoharima

Studenti koji jedu u menzi Studentskog centra Sarajevo tvrde da su nezadovoljni hranom u restoranu te higijenom, a naglašavaju da im niti uvjeti u domu nisu ništa bolji.

Nakon što je ekipa portala Klix.ba posjetila kuhinju Studentskog centra Sarajevo na Bjelavama i svjedočila bogatoj ponudi kakvom se mogu pohvaliti i najbolji restorani, redakciji portala Klix javilo se nekoliko nezadovoljnih studenata, ističući da "sve izgleda bajno, jer je novinarska ekipa najavila dolazak".

Izvor: jusc.ba

Grupa studenata koja koristi usluge studentskih domova na Bjelavama i u Nedžarićima, a koja nam se obratila, izrazila je ogromno nezadovoljstvo ponudom u menzi ističući kako mnoga variva koja su kuhari studentskih domova spremili tijekom naše posjete nikada nisu okusili, piše Klix. "Aha. Bogat jelovnik, kako da ne, bogat žoharima i crvima", "Vrhunski bazen ulja u svakom tanjuru", "Možda na Bjelevama ima i crni kruh, mi u Nedžarićima smo zadovoljni kad nije od jučer" i "Toliko bogat jelovnik da smo više jeli u okolnim pekarama i fast food-ovima nego u menzi. Ne daj Bože da vam tako 'miriše' kod kuće" samo su neki od brojnih komentara nezadovoljnih studenata koji su svoje nezadovoljstvo ilustrirali fotografijama, donosi Klix.

Osim na hranu, studenti su nam se požalili i na uvjete u studentskim domovima


"O nedostacima stanovanja u domu na Bjelavama može se govoriti do sutra. To znaju svi koji su prošli kroz te mračne sobe bez adekvatnog grijanja i sa svega dva sata tople vode dnevno. Bilo bi licemjerno to hvaliti, svakako.", napisala je jedna bivša stanarka Studentskog doma Bjelave.

Fotografija koju je redakciji poslao čitatelj... izvor: Klix

Izvor: Klix

Ipak, bilo je i onih koji su pohvalili rad studentskih menzi ističući kako su se "kuhari uvijek trudili da od trećerazrednih namirnica naprave nešto jestivo". Samra Kordić, rukovodilac poslovne jedinice ishrana u JU Studentski centar Sarajevo i inženjer prehrambene tehnologije za Klix kazala je da odbacuje sve neosnovane optužbe.

...Sirovi ćevapi i sendviči za plakati: Studenti iz Slavonskog Broda očajni i ljuti zbog splačina koje im se serviraju u menzi - FOTO..."Nekolicina studenata konstantno pravi probleme neosnovano. Što se tiče sendviča bez priloga studenti na liniji za podjelu hrane imaju mogućnost odabira priloga kečap, majoneza, kupus, zelena salata i rajčica. Netko ne želi nikakav prilog u sendvič. Apsolutno se prilikom pripreme hrane vodi računa o normativu i higijenskoj ispravnosti sirovina i namirnica koje se nabavljaju putem terenskih procedura javnih nabavki. HACCP sistem sigurnosti hrane nalaže kontrolu zdravstvene ispravnosti od polja do stola te potvrđuje dokumentacijom i check listama provedbu kontrole ulazne procesne i kontrole gotovih proizvoda.", rekla je Kordić.

Izvor: Klix

Klix podsjeća, prilikom posjete njihove novinarske ekipe Studentskom domu Bjelave bogata ponuda studentske menze i mirisi ukusnih jela srušili su sve predrasude koje smo imali o lošoj studentskoj ishrani. Također, tijekom njihove posjete radnici su po nekoliko puta dezinficirali kuhinju, kako prije, tako i poslije kuhanja.

Ivana Petrić
izvor: Klix
foto: jusc.ba


menzastudentigrozno stanje menzesarajevski studentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se