Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Selite iz doma? Evo koliko ćete platiti posteljinu ako je izgubite (i kako to izbjeći)

MojFaks | Nakon predavanja, 06.07.2017.Selite iz doma? Evo koliko ćete platiti posteljinu ako je izgubite (i kako to izbjeći)

Prilikom useljenja u domsku sobu studenti dobiju određene stvari na korištenje koje ne bi trebali izgubiti. Naravno, ljudima se događa svašta pa ponekad izgube ključ sobe, a prilikom selidbe često se negdje zagubi i posteljina.

Sve ono što studenti izgube u domu, logično, moraju i platiti. U posljednjih nekoliko dana, za vrijeme "masovnih" selidbi u domu, studenti sve češće na Facebook grupi doma Stjepan Radić pitaju što učiniti u slučaju izgubljene posteljine te koliko ona košta.


Izvor: Facebook@Studentski dom Stjepan Radić

U domsku posteljinu spadaju plahta i jastučnice i deka, ali se samo plahta i jastučnica vraćaju prilikom iseljenja iz doma dok deka ostaje u sobi. Budući da nismo mogli dobiti nikoga iz doma kako bismo iz prve ruke saznali koliko će studente koštati gubljenje posteljine, pitali smo studente koji su se našli u istoj situaciji.

...Obavezno napravite ovo prije iseljenja iz doma ili stana... Savjet studenta koji je jučer u sobi pronašao 600 kuna...


...Čisti li netko ove studentske sobe!? Našla izgubljeni indeks bivše stanarke Save nakon godinu dana...


Jedna nam je studentica rekla da je izgubila plahtu te ju morala platiti 50 kuna, odnosno 25 kuna po komadu. Student s kojim smo još razgovarali kaže da je izgubljenu jastučnicu platio 20 kuna i donio račun u skladište. Ono što je zanimljivo, priča nam, jest to da je on izgubio i ostatak posteljine, ali je domu "podvalio" svoju nekorištenu posteljinu pa nije platio.


Izvor: Pixabay

Svi studenti koji su u fazi selidbe trebaju pripaziti na posteljinu jer će morati platiti od 20-70 kuna (ovisi što i koliko toga izgube), a možda se možete poslužiti i malim trikom kao i student iz ovog članka.

Ivana Petrić
foto: arhiva/MojFaks


posteljinaplahtadomjastučnicaizgubitiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se