Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kamenje s plaže je mekše od riže s Kemije: Studenti otkrili NAJGORU hranu koju su jeli tijekom studija

MojFaks | Nakon predavanja, 29.11.2017.Kamenje s plaže je mekše od riže s Kemije: Studenti otkrili NAJGORU hranu koju su jeli tijekom studija

Tipična studentska prehrana uglavnom se sastoji od hrane u menzi i od 'što-brže-gotovo-to-bolje' obroka. Dok se neki studenti posvećuju svom kuharskom umijeću i vole jesti finu 'papicu', mnogi bježe od kuhače i radije jedu paštetu i kruh iako znaju da to nije najzdravija varijanta.

Kada vas netko pita što najviše volite jesti sigurno vam neće pasti napamet neka hrana iz menze. To ne znači da je hrana iz menze loša ili neukusna nego ste ju tijekom studentskih dana sigurno toliko jeli da ste je se, prosto rečeno, zasitili.


Izvor: scpu.hr

No, neku hranu nismo toliko često konzumirali pa da nam se zgadila nego smo bezbrižno jeli i hranu koju sada ne bi nikada, poput primjerice parizera jer smo bili prelijeni za skuhati finu juhicu ili varivo. Osim toga, parizer je sigurno jeftiniji od svježeg povrća s tržnice.

"Kad si gladan jedeš sve pa sam ja tako stalno jeo kruh i pomfrit"


Nedavno smo bivše i sadašnje studente pitali kakve su sve "otrove" cugali za vrijeme studija, samo zato jer su bili jeftini. Našlo se zanimljivih odgovora pa su nam tako neki studenti ispričali da su pili Mohito iz tetrapaka po 40 kuna i naravno, legendarni Ribar.

Ovoga puta zanimalo nas je što su studenti jeli za vrijeme studentskih dana, a sada to ne bi pojeli sve da im život o tome ovisi. Slijede neki od odgovora s kojima će se sigurno mnogi poistovjetiti.

"Nikad više ne bih jela 'kiflu pizzu' kraj mog fakulteta. Nije bila najgora hrana koju sam ikad jela, ali više nikad ne bih htjela jesti nešto što nije ni kifla, a ni pizza. Ipak, hvala tetama koje su ih radile s puno ljubavi."


"Ne bih više jeo kruh s pomfritom ili tjesteninom. Kad si gladan, sve jedeš, sve kombinacije, ali ova mi se posebno urezala u pamćenje. Kada bi vikendom došao doma zezali bi me: 'Hoćeš kruh s pomfritom?' 'Ne hvala, doma sam, nisam u gradu.' U Zagrebu mi je menza primjerice bila očaj, ali kada sam otišao studirati u Maribor udebljao sam se deset kila jer svaki restoran (njih otprilike 60) ima svoju ponudu (10-ak menija), košta malo više, ali si sjedneš kao gospodin čovjek, a ne da stojiš u redu iza željezne ograde (zavjese) čekaš dok tvoj želudac pjeva operne arije."


"Ne bi više nikada jeo sendviče iz menze jer je pecivo bilo očajno, a i često bi me zapao sendvič koji je dan prije spremljen al se nije prodao. Inače ostala spiza u menzi je bila super."Izvor: scpu.hr


"Fuj, ne bi više jela zaleđenu gotovu hranu ili one gotove tjestenine iz vrećice."


"Ne bi više jela u menzi na Strojarstvu! I gadi mi se pizza iz SC-a. Taj špek je bio sama hrskavica."


"Na prvoj godini studija sam bio ekstremno lijen, ali sam imao i predavanja po cijele dane pa mi se nije dalo kuhati kada bi došao doma. Menza nije bila blizu mog faksa pa sam onda jeo kombinacije zbog kojih bi mi Gordon Ramsay rekao da sam 'idiot sandwich'. Sjećam se jednom da sam imao malo variva od graha što mi je mama poslala i onda sam si uz to još ispekao kajganu i to nekako pomiješano jeo. Da, fuj!"Izvor: scpu.hr


"Ne bi više jeo salate iz menze. Uzmeš ih, a one sve uvenule i omekšale jer stoje tamo cijeli dan. Ali cordon blue sam jeo uvijek i svaki dan. Inače, to sam stalno naručivao jer je jedini imao normalan okus i bio je najjeftiniji."


"Sada nema šanse da bi pojela pizzu sa sirnim pripravkom vrste GUMAuda, salamom od nekog bića koje je vjerojatno skončalo prirodnim putem i gljivama koje su tanke kao papir i crne kao vrag."


"Tijekom prve i druge godine fakulteta jela sam skoro samo paštetu. Lijenčina!"


"Ne bi jeo rižu u menzi na Kemiji. Kamenje s plaže je manje tvrdo."Izvor: stucos.unios.hr

Nakon ovih odgovora vam je sigurno malo laknulo jer kao što vidite, nemate samo vi loše prehrambene navike. No, bez brige jer sve to dođe na svoje i kasnije vam je bitno što sve unosite u organizam.

...Kad ti je budžet za izlazak 18 kuna: Studenti nam ispričali koju jeftinu cugu piju iako znaju da je OTROV...


...Menze na udaru studenata s Ekonomije: Probavaju i fotkaju hranu da vi lakše odlučite gdje ćete jesti...


...Studenti ocijenili menze: Ne žele jesti UVIJEK ISTO ni da im tete račun zaokružuju na VIŠI iznos...


Ivana Petrić
foto: darkoba/MojFaks


studentihranajelomenzaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se