Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vrijeme ti curi kroz prste, a ispiti se bliže? Organiziraj se uz pomoć ovih super alata

MojFaks | Nakon predavanja, 28.11.2016.Vrijeme ti curi kroz prste, a ispiti se bliže? Organiziraj se uz pomoć ovih super alata

Već smo sto puta čuli da je 'vrijeme novac', a u svijetu studenata, ekvivalent za to bio bi 'dobro iskorišteno vrijeme je sve'. To samo znači da je pravo umijeće upravljati satima koji prolaze te ih iskoristiti za prave stvari.

Pod "prave stvari" uglavnom spadaju produktivnost kada je riječ o fakultetu. Tu se pak ubraja pisanje zadaća, učenje za kolokvije, rad na projektu, pisanje seminarskih radova što se može kombinirati sa slobodnim vremenom, druženjem s prijateljima, vježbanjem i drugo.

Srećom, u današnje vrijeme tu su aplikacije i programi koje olakšavaju naše natrpane studentske živote i zato bi bili blesavi kada tu pomoć ne bi iskoristili. Ako se i vi patite s organizacijom vlastitog vremena, ovi alati vam mogu to olakšati i napraviti pravi raspored:

Toggl


Najjednostavniji alat ikad koji će vam pomoći u utrci s vremenom je Toggl. Ono što trebate napraviti jest pritisnuti gumb na aplikaciji da se tajmer upali. Poanta nije da požurite s obavljanjem svojih akademskih obaveza jer ovo nije štoperica nego jednostavno tajmer koji će vam pokazati koliko vam je potrebno za obavljanje pojedinih obaveza, neovisno o tome radi li se o zadaći, rješavanju vježbe, pisanju nekog rada i slično. Osim toga, Toggl će omogućiti da imate pregled cijelog vremena kako biste sljedeći put znali trebate li za nešto ipak više vremena ili kraće.

...Studenti oduševljeni: Gigley vam omogućava da obavljate manje 'gigove' i zaradite džeparac...


Any.do


Aplikacija koja će svakom studentu omogućiti bolju organizaciju vremena svakoga dana jer u sebi nosi različite podsjetnike koje smo prethodno unjeli. 'To do' liste, bilješke, događaji na faksu, privatne obaveze poput odlaska u mjesečnu nabavku ili tjedno pospremanje stana – nalaze se na Any.do te će vam olakšati pretrpani raspored. Za razliku od drugih aplikacija koje pomažu organiziranju vremena, ova radi vrhunski posao među više platformi pa se tako s mobitela lako možemo prebaciti na laptop i drugo.


Izvor: blog.cintric.com

Hootsuite


Ovaj program nije ništa novo na tržištu, ali će pomoći studentima koji su zainteresirani za društvene mreže u poslovnom smislu i ako nekome održavaju profil na društvenim mrežama. Naravno, govorimo o plaćenim poslovima u medijima, a "menadžeriranje" vremenom je odlika svakog dobrog 'community managera'. Svoje aktivnosti na društvenim mrežama uz pomoć Hootsuitea možemo imati odmah pred sobom i to odjednom. Studenti tu mogu rasporediti objave po satima, zadati sami sebi zadatke, organizirati listu pratitelja s Twittera i drugo.

...Vodiš se onom: 'Nikad dosta učenja'? Vrijeme je da otkriješ savršene stranice za besplatnu edukaciju...


Unroll.Me


Svi mailovi se mogu pronaći na jednom mjestu uz pomoć ovog korisnog programa te će oni biti bolje organizirani. Osim toga, i svi kontakti će odmah biti na jednom mjestu kao i newsletteri. Unroll.Me dolazi i s gumbićem koji nas može maknuti s bilo koje liste, a studentima može odlično doći i kada je o poslovnim stvarima riječ, ali i o akademskim. Uvijek je dobro imati sve na jednom mjestu i ne gubiti se previše.


Izvor: 8 tracks radio

StayFocused


Koliko ste samo puta krenuli čitati neko gradivo za faks s računala i već za dvije minute odlutali na fejs ili na Twitter? Vjerojatno milijardu, ali zato je tu StayFocudes koji je Chromeova besplatna ekstenzija koja ograničava vrijeme provedeno na stranicama koje odvlače našu pažnju od onog što radimo, a to su upravo društvene mreže. Svaki korisnik može ovo prilagoditi prema vlastitim preferencijama jer zna točno na koje stranice odlazi u kriznim situacijama učenja pa tako može blokirati specifične stranice koje želi.

...Ovo bismo instalirali odmah: Aplikacije koje ne postoje, ali su san svakog studenta...


1-3-5 List


Studenti koji nisu sigurni trebaju li prvo ići učiti za kolokvij, napisati onaj opširni seminar ili oprati hrpu posuđa konačno mogu odahnuti (barem malo). Za njih je kao stvorena aplikacija 1-3-5 List jer pomoću nje možemo rangirati koje poslove trebamo obaviti, složiti ih redom te naglasiti prioritete. Primjerice, učenje za kolokvij može biti najteže od svega spomenutog pa to možemo označiti brojkom 5 (kao najteže), seminar može biti pod brojem tri, i kućanski poslovi broj jedan. S ovom listom student može biti više koncentriran na ono što sada i prvo mora obaviti, a ne se zamarati drugim stvarima koje nisu prioriteti.


Izvor: 135list.com

Ivana Petrić
foto: Pixabay


aplikacijeprogramiorganizacija vremenavrijemeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se