Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Niste 'skripta i tišina' tip studenta? Evo kako odabrati savršenu mjuzu za učenje u sezoni kolokvija

MojFaks | Nakon predavanja, 27.03.2019.Niste 'skripta i tišina' tip studenta? Evo kako odabrati savršenu mjuzu za učenje u sezoni kolokvija

Motivaciju za učenje, pamćenje i produktivnost možemo 'podmazati' glazbom, ali tada je bitno izabrati idealnu mjuzu koja će nas 'gurati' kroz skripte.

Određena vrsta glazbe mogu poboljšati pamćenje i koncentraciju. No, nisu svi fanovi iste glazbe pa je zato dobro znati što dolazi u obzir za vrijeme učenja i za vrijeme pauze od učenja.

Izvor: Unsplash

Ako i inače učite uz "ziku", tada već sigurno znate što vam odgovara, međutim, u slučaju da još nikada niste učili uz glazbenu kulisu te biste to željeli isprobati, slijedi par savjeta.

Ne podcjenjujte klasičnu glazbu!


Klasična glazba poznata je po svojoj mirnoći i skladu i po tome da stvara mirno i spokojno okruženje za naše uši i um. Klasičnu glazbu su mnogi stručnjaci preporučili kao najbolju vrstu mjuze za učenje tijekom fakulteta. "Nuspojave" nakon slušanja Mozarta su bolje raspoloženje i povećana produktivnost. Ono što mnogi preporučuju za slušanje od klasike za vrijeme kolokvija je Bach i njegov Brandenburg Concerto #3.60 taktova u minuti dobro je za mozak


Istraživanje je pokazalo da glazba s tempom od 60 taktova u minuti pomaže mozgu da lakše pamti. K tome, pjesme ili skladbe s tim tempom studente čine produktivnijima i lakše su razmišljali na kreativan način. Preporuka takve pjesme je Concertos for Recorder od Vivaldija i Telemanna.Ambijentalna instrumentalna "zika"


Instrumentalna ambijentalna glazba je idealna za studente koji ne vole slušati klasičnu glazbu nego preferiraju ipak malo modernije zvukove. Opuštajući tonovi kriju se i u novijim pjesmama pa je idealna preporuka za one koji žele učiti za kolokvije uz ambijentalnu glazbu da slušaju VSQ Performs the Hits of 2013, Volume 2 - Vitamin String Quartet.Zvukovi prirode


Studenti koji ne vole niti klasičnu niti ambijentalnu glazbu bi mogli razmisliti o slušanju zvukova iz prirode tijekom učenja. Ti zvukovi su uglavnom "padanje" vodopada ili pak valova. Spomenuti zvukovi djeluju opuštajuće te se često koriste za meditacije što znači da poboljšavaju koncentraciju. Preporuka za studente jest da odu na stranicu Calmsound.com pa ondje pronađu zvukove iz prirode koji će im pomoći u učenju.

Elektronička glazba


Totalni 'chill' može se doživjeti učeći uz elektroničku glazbu, samo je važno znati odabrati odgovarajuće pjesme i izvođače. Glazbeni žanrovi uz koje studenti mogu bolje učiti uz kolokvije su ambijentalni house, ambijentalni trance, new age te trip hop. Naravno, valja imati na umu da učite i da niste na partiju pa glasnoću treba prilagoditi situaciji. Ako raspalite neki trip hop ili trance na najjače dok se družite sa skriptom mogli bi lagano završiti na pivici s prijateljima....Od Dine Merlina do hip-hopa: Što studenti vole slušati dok 'griju stolicu'...


autor: MojFaks
foto: Pexels


glazbaučenjekolokvijiglazba za učenjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se