Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

U balonu bez zraka ruše protivnike i zabijaju golove: Studenti iz Slavonije poludjeli za neobičnim sportom

MojFaks | Nakon predavanja, 28.03.2018.U balonu bez zraka ruše protivnike i zabijaju golove: Studenti iz Slavonije poludjeli za neobičnim sportom

Svaka godina iznjedri barem jedan neobični sport pa tako studenti u Zagrebu mogu trenirati i odrađivati tjelesni uz 'svop' koji podsjeća na spoj badmintona i picigina dok studenti u Slavonskom Brodu luduju za drugim 'egzotičnim' sportom.

Jeste li ikada čuli za bubble nogomet? U slučaju da niste čuli za spomenuti sport, sigurno ste negdje u bespućima interneta ili na televiziji vidjeli o čemu se radi. Naime, riječ je o nogometu u kojemu nije cilj zabiti što više golova nego oboriti igrače suprotnog tima na pod. Poklonici sporta kažu da je vrlo zabavan, a kako i ne bi bio kad se igrači nalaze i kreću unutar napuhanog prozirnog "balona".


foto: screenshot@Večernji list

Josip Lukačević iz Feričanaca kod Našica je jedan od petnaestak studenata koji su se, doznavši da bubble football dolazi u Slavonski Brod, poželjeli i sami okušati u ovoj neobičnoj disciplini. Većina njih rekreativno igra nogomet, ali ovo, kažu, nema veze s onim na koji su naučili. Lopta se ne vidi u svakom trenutku i vrlo je teško zabiti gol, piše Večernji list.

Bubble nogomet je jako naporan, ali ozljeda nema


Nakon utakmice svi su popadali od umora. Kažu da se ne može izdržati dulje od desetak ili petnaest minuta u komadu, jako je naporno i mora se napraviti pauza. Od držanja balona malo su ih zaboljele ruke i ramena, ali sve drugo bilo je u redu. Svi su oduševljeni.
foto: screenshot@Večernji list

"Ozljeda nema, jedino što remena malo stežu. Nemaš zraka unutra, a trčiš i svi se zabijaju u tebe. Ali jako je zabavno i zanimljivo", rekli su studenti Večernjem listu.

Ovaj nesvakidašnji sport u posljednje se vrijeme udomaćio u nekoliko slavonskih gradova, od Osijeka i Vinkovaca do Našica i Đakova, a u Slavonski će Brod dolaziti svake treće subote u mjesecu. Riječ je o atraktivnom i naizgled ekstremnom nogometu u kojem igrači jurcaju po terenu u deset kilograma teškim loptama, odnosno balonima, i u kojem nije ništa strašno srušiti suparnika.

...Bolji od badmintona, brži od picigina: PMF-ovac osmislio jedinstveni sport koji možete zaigrati na tjelesnom...


...Studentica Barbara igra za Hajduk: 'S tribina su mi dovikivali da se vratim u kuhinju'...


Bubble je namijenjen nogometašima svih generacija, rekreativcima i profesionalcima. Iako će se nekome činiti simpatičnim, smiješnim i bezazlenim, iziskuje veliku koncentraciju i održavanje ravnoteže. Pokazao se i odličnim za treninge i održavanje kondicije. Bubble se pojavio prije pet godina u Norveškoj, a prva organizirana natjecanja krenula su tek lani. Među prvima su ga prihvatili Englezi, ali najveće zasluge za njegovu popularizaciju imaju velikani Bayern i Barcelona, koji su ga prvi uveli u trenažni program.

Više o sportu za kojem studenti iz Slavonije lude pročitajte ovdje.

Ivana Petrić
izvor: Večernji list
foto: thebubblefootball.com


bubble nogometnogometneobičan sportsportstudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se