Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kući za vikend za 'dž': Mladić studentima nudi besplatan prijevoz iz Zagreba - evo kako mu se javiti!

MojFaks | Nakon predavanja, 03.10.2017.Kući za vikend za 'dž': Mladić studentima nudi besplatan prijevoz iz Zagreba - evo kako mu se javiti!

Studenti koji žive na relaciji Zagreb – Osijek znaju da će svoje putovanje autobusom, vlakom ili automobilom platiti nekoliko stotina kuna, što predstavlja znatan trošak za skromni studentski budžet, posebice ako kući želite ići češće. U tim je cipelama hodao i mladić koji sada želi olakšati studentima nudeći im prijevoz – sasvim besplatno.

Kažu da "nema džabe ni u stare babe", ali zato ima džabe kod jednog Velikogoričanina. On je odlučio besplatno voziti studente svojim automobilom na relaciji Zagreb – Osijek i obratno naravno. Njegov nadimak je Zachariah, a mi smo ga pronašli na Twitteru gdje je svoj prijedlog i napisao.


Izvor: Unsplash

Budući da će putovanje za studente s ovim mladićem biti besplatno, mi smo odlučili izračunati koliko će se studentima to isplatiti. Odmah na prvu možemo reći "dosta" se isplati, ali kada smo upalili kalkulatore i pogledali cijene prijevoznika i servisa za dijeljenje prijevoza, možemo samo kazati da se itekako isplati.

Karte za bus ili vlak nisu preskupe, ali studentima je svaka pomoć dobro došla


Ako student primjerice putuje Autotransom iz Osijeka prema Zagrebu platit će 81 kunu jer "obična" karta inače košta 125 kuna, a za studente vrijedi popust od 35 posto. Kada govorimo o željezničkom prijevozu, tada student dobiva 50 posto popusta uz predočenje indeksa ili iksice, a cijena varira o dobu dana. Tri su cijene. Primjerice, kada bi student putovao danas u 12 popodne tada bi platio gotovo 70 kuna, a da je putovao u 5:30 tada bi platio skoro 75 kuna. Kada biste putovali preko servisa za dijeljenje prijevoza platili biste od 70 do 100 kuna.


Izvor: screenshot hzpp.hr

Istina je da se ovdje ne radi o vrtoglavim cijenama karata, ali studentima je svaka besplatna pomoć dobrodošla pa je ovo što Zachariah nudi jako dobra i nesebična ponuda. Sam Zachariah kazao nam je da iz Zagreba u Osijek putuje svakih 12 dana (ovisno o poslu), a razlog zašto pruža besplatan prijevoz leži u tome da je i sam bio student i svjestan je da financijska situacija mladima nije bajna.

...Uče u avionu: Troje studenata dobilo godinu dana besplatnih letova - samo nama otkrili su kako jeftino putovati...


...Protiv gužve i zagađenja: Studentica iz Rijeke zna što je bolje od javnog prijevoza...


...Neugodna iskustva u javnom prijevozu: 'Išla sam na faks, nije bila gužva, a on se nabijao na mene'...


"Razlog zašto nudim free prijevoz je taj jer sam i sam bio student i to iz skromne obitelji. Prvu godinu sam pohađao izvanredno uz plaćanje, a predavanja su bila petkom, subotom i nedjeljom. Živim u okolici Velike Gorice, u mjestu koje nedjeljom nema vezu sa Zagrebom uopće, a subotom rijetko. Morao sam ići pješke u Goricu 50 minuta pa s velikogoričkim autobusom u Zagreb. Nisam samo jednom hodao u nedjelju rano ujutro na bus dok su se moji vršnjaci vraćali iz noćnog života. Moji nisu imali auto, niti sam imao za taksi, a Ubera tada nije bio niti na vidiku. Tada sam si rekao da ako ću ikad imati svoj auto i provoditi u njemu izvjesno vrijeme, da ću povesti nekoga kome bi to značilo puno i uštedjelo mu vrijeme", rekao nam je.


Izvor: Pixabay

Za one koji se žele povesti s velikodušnim Zachariahom slijedi nekoliko informacija: uglavnom putuje starom cestom, a za prijevoz mu se možete javiti na zacharaja@gmail.com i biti bez brige jer svoj mail redovito provjerava.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


besplatan prijevozZagreb - OsijekprijevozputovanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se