Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ono kad ti se dogodi ljubav na faksu: očekivanja vs. stvarnost

MojFaks | Nakon predavanja, 22.08.2016.Ono kad ti se dogodi ljubav na faksu: očekivanja vs. stvarnost

Faks se obično vidi u sasvim drugačijem svjetlu prije nego ga krenemo pohađati i nakon što smo ga završili (ili barem to probali). Prije faksa se misli da je studiranje nešto gdje se može voditi slobodan i neobuzdan život, dok se poslije faksa sve percipira kao nužno iskustvo koje nas je pripremilo za život.

A kada se radi o romantici i ljubavi na faksu, stvari su još kompliciranije. Luđe. Nerealnije. Mnogi imaju određene zamisli o ljubavi na faksu i vjeruju kako će im se i ostvariti. Ali, je li to doista tako?

Očekivanje broj 1: PRONAĆI ĆU PRAVOG/U NA FAKSU


Stvarnost: Sve se manje-više svodi na maštanje. Jedni na faksu još uvijek maštaju o zvijezdama (pjevačima, glumcima), a drugi o kolegi/ci koja sjedi na predavanju tri mjesta lijevo. Rijetki su sretnici koji su pronašli ljubav za vrijeme studiranja, tim više jer se u tim godinama ima određena vizija savršene osobe. A savršenstvo, moramo li vam baš mi to otkriti(?) , ne postoji… Stoga bi najbolji savjet bio – smanjite očekivanja.

Očekivanje broj 2: SEXTING


Stvarnost: Iako se sextingom mnogi bave još u srednjoj školi, faks je nekako za mnoge pogodniji za takve aktivnosti jer nema roditelja koji bi mogli naletjeti i vidjeti sexy poruke. Međutim, ništa ne treba forsirati pa tako ni to. Ako ste razmijenili brojeve mobitela, to nužno ne znači da treba/mora doći do sextinga. U većini slučajeva sexting je jednostavno čudan i ne uživa se dugo u njemu. Stoga ga sačuvajte za osobu koja vam se baš jako, jako sviđa.Očekivanje broj 3: ROMANTIKA


Stvarnost: Vjerojatno ste gledali hrpu filmova o romantičnim susretima za vrijeme studiranja. Ovdje mislimo na pravu romantiku, svijeće, ruže, izjave od kojih vam zasuze oči… Ali ne tako brzo. Studenti jesu stariji, ali ne znači i da su zreliji. Većina studenata pravi se kulerima, a većina studentica pravi se da ništa ne primjećuje. I kako tu sad stvoriti neku romantiku? Teško, naravno.

Očekivanje broj 4: STUDENTICE SU PRAVE ŽENE KAO IZ SERIJE 'SEKS I GRAD'


Stvarnost: One možda izgledaju kao prave žene, a ponekad čak tako i zvuče (kada citiraju neke stvari iz knjige iz sociologije), ali otprilike im je glava u istom neredu kao i kod studenata. Još uvijek nisu dovoljno zrele i pokušavaju pronaći pravi put za sebe te ne treba zaboraviti da su vjerojatno po prvi puta izvan roditeljskog doma i kompletnog roditeljskog nadzora.

>> Još zanimljivih stvari iz studentskog života provjeri u našoj rubrici Nakon predavanja

Očekivanje broj 5: STUDENTI SU DOMIŠLJATI, INTELIGENTNI I UGLAĐENI


Stvarnost: Možda na prvi pogled tako izgledaju, ali kada im se malo više približite, shvatit ćete da to sve nije tako. Zapravo vjerojatnije je da će vas prije podsjetiti na građevinske radnike koji rado dovikuju sa skele nego na nekoga tko bi za par godina trebao biti akademski građanin Republike.

Očekivanje broj 6: BOGAT SEKSUALNI ŽIVOT


Stvarnost: Svi nekako misle da će na faksu okusiti nešto drugačije, možda čak i seks u troje, super tulume na kojima ima čak i orgija. OK, nekima se i to dogodi, ali ako ste do sada bili sramežljiva i samozatajna osoba koja i ovako i onako ima malen krug prijatelja, zašto mislite da bi sama činjenica da ste na faksu to trebala drastično promijeniti?Očekivanje broj 7: JUTRO KASNIJE JOŠ JE BOLJE OD NOĆI PRIJE


Stvarnost: Malo ste više popili i ujutro ne znate gdje ste. Mamurni ste, povraćate, svijet se vrti oko vas, a vi oko svijeta. Zamišljali ste malo se pomaziti s nekim s kim ste proveli noć, ali sada čim prije želite odgibati od te osobe. Ili nju nekako potjerati iz svoje sobe.

Očekivanje broj 8: NAKON RASKIDA PRIJATELJI ZA CIJELI ŽIVOT


Stvarnost:  Mrzim te, jako te mrzim! Mrzim sve u vezi tebe!

Autor: N.LJ.J.
Foto: Shutterstock


ljubavfakultetseksstudiranjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se