Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kad ti 14 sati do obrane presudi izborni: Smrtonosne greške zbog kojih su ovi studenti izbačeni s fakulteta

MojFaks | Nakon predavanja, 27.03.2018.Kad ti 14 sati do obrane presudi izborni: Smrtonosne greške zbog kojih su ovi studenti izbačeni s fakulteta

Kada upisujemo fakultet, najčešće ne razmišljamo o tome da bismo s njega mogli biti i izbačeni, što zbog vlastitih ili tuđih postupaka. No, to je realnost koju su na svojoj koži osjetili brojni studenti.

Na internetskoj stranici Reddit korisnici su se raspisali o temi svih razloga zbog kojih su izbačeni s fakulteta. Osim toga, prisjetili su se i slučajeva kada je bio izbačen netko drugi, a neke situacije su skroz bizarne i teško zamislive.

Istjerivanje demona gone wrongIzvor: Pixabay

"Pohađao sam katolički fakultet i znam dečka kojeg su izbacili zbog toga što je išao istjerati demona iz drugog kolege i to nasred igrališta."


Ono kada te zamalo izbace, ali tu je dobri dekanIzvor: Pixabay

"Iskreno, tijekom svoje brucoške godine više sam pio nego pohađao predavanja. Prosjek ocjena na kraju godine bio mi je 1,6 pa su mi sa sveučilišta javili da će moje mjesto ipak ustupiti nekom drugom tko bi cijenio visoko obrazovanje. Ta tvrdnja mi je jako privukla pažnju pa sam otišao k dekanu te razgovarao s njim nekoliko sati i molio ga da me ne izbace sa studija. Dekan je prvo rekao čvrsto 'ne' uz argument da takvi studenti kao ja uglavnom samo obećavaju da će se popraviti, ali da se 19 od 20 studenata vrati na staro. Rekao sam mu da sam ja iznimka i na kraju je na jedvite jade pristao. Od tada svaki semestar završavam s prosjekom 4,0 kako bih bez problema mogao diplomirati. Nakon nekog vremena otišao sam u dekanov ured i zahvalio mu na prilici što sam jedan od 20 studenata koji su ipak uspjeli."


Kada kripto-valute uzmu mahaIzvor: Pixabay


"Izbacili su me s faksa jer sam instalirao program za 'rudarenje' Bitcoina na računala u laboratoriju za obradu video materijala."


Napravi tražilicu, zamjeri se profesorima pa te možda izbace s faksaIzvor: Pixabay

"Napravio sam tražilicu za stranicu fakulteta u vezi ocjenjivanja profesora na kraju svakog semestra. Nisam očekivao da će biti tako popularna, ali bila je jer se njom tjedno koristilo čak pet tisuća studenata. Kada kažem da je bila popularna uistinu ne pretjerujem jer kada bi se ime nekog od profesora upisalo u Google, prvi rezultat bila je upravo ta moja tražilica. Neki od profesora imali su vrlo slabe ocjene uz popratne negativne studentske komentare pa su se naljutili i žalili dekanu. Jedini razlog zašto nisam izbačen jest činjenica da je dekan bio na mojoj strani jer je malo istražio cijelu situaciju te došao do zaključka da te informacije s tražilice mogu i trebaju biti javno dostupne jer nisu neke privatne stvari. Iako je dekan rekao da me neće izbaciti, dugo vremena su pojedini profesori inzistirali da me se izbaci."


Cjelodnevno pušenje trave očito nije dobro za studenteIzvor: Pixabay

"Moj cimer je izbačen s fakulteta jer je rijetko kada išao na predavanja pa čak ni na neke bitne događaje poput prezentacije seminara i dr. Po cijele noći bi pušio travu sa mnom i igrao videoigre (doduše, ne sa mnom) i spavao svaki dan do 17 sati. Ja bi se ujutro probudio, otišao na jutarnje predavanje u 8:30, kasnije bih svratio do menze na klopu, otišao na vježbe u labos, vratio se u sobu, a on bi i dalje spavao! Saznao sam preko ljeta da je dobio pismo od sveučilišta u kojem ga mole da se ne vraća natrag. Zadnje što sam čuo za njega bilo je da je jedan od boljih studenata na jednom drugom fakultetu."


Drogiranje na fakultetu nije dobra ideja


"Znam lika kojeg su izbacili s faksa jer su kod njega pronašli jako puno kokaina. Sad radi u pizzeriji."


14 sati do diplome i dobiješ "pedalu" s faksaIzvor: Pixabay

"Zadnji semestar na diplomskom studiju pala sam jedan izborni kolegij koji mi je trebao donijeti dodatne ECTS bodove jer sam imala previše obaveza na fakultetu. Pravila odjela na kojem sam studirala kažu da ne smiješ pasti kolegij koji ti donosi dodatne bodove pa su me izbacili s diplomskog studija. Vjerovali ili ne, doslovno me 14 sati dijelilo od obrane diplome. Savjetnik za studiranje rekao mi je da su dvije opcije preda mnom: upisati nanovo neki drugi diplomski (dakle praktički dvije godine odstudirati otpočetka iako sam na kraju studija) ili nakon godinu dana upisati ponovno ovaj diplomski. Zapravo, nisam bila skroz izbačena nego sam k'o fol uzela slobodnu godinu."


Legendarno ili...?


"Ispalio sam vatromet iz svog dupeta na kampusu, ali je problem što je kuća u kojoj sam bio u vlasništvu kampusa pa...izbacili su me zbog toga!"

Ono kada te izbace s fakulteta jer si creepyIzvor: Pixabay

"Jedan dečko koji je išao sa mnom na faks je izbačen jer je provaljivao u domske sobe u ženskom dijelu, ulazio i gledao studentice dok spavaju. Činio je to neko vrijeme dok ljudi nisu zamijetili da su im vrata ujutro otključana. Uhvaćen je dok je jednu djevojku škakljao po stopalima jer se ona probudila i počela vrištati baš kao i njena cimerica."


...Svi razlozi koji te mogu dovesti do ruba: Studenti otkrili zbog čega su zamalo odustali od faksa...


...Razlozi da izdržiš do kraja: Najbolje stvari koje su studenti doživjeli na fakultetima u Zagrebu, Osijeku i Zadru...


...Student izbačen s engelskog zbog eseja 'Hot for Teacher'...


Ivana Petrić
foto: unist.hr


izbačeni s fakultetaizbacivanjestudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se