Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

Poslastica krajem siječnja: Provjerite što vas čeka na Noć muzeja i zavirite u digitalnu budućnost

Objavljeno 30.01.2019. u Nakon predavanja

Tradicija održavanja 'najkulturnije' noći u godini, odnosno, Noći muzeja, nastavlja se i u 2019. godini. Ovogodišnja tema jest 'Inovacije i digitalna budućnost' što bi trebalo biti iznimno zanimljivo mladima.

Domaći studenti čekaju na red pomoć psihologa: Plaše se usmenih ispita i izlaganja pred nepoznatima

Objavljeno 30.01.2019. u Nakon predavanja

Tko god je studirao zna koliko je teško izlagati seminare pred dvoranom punom što poznatih, što nepoznatih lica ili pak odgovarati 'oči u oči' pred profesorom. Upravo zato i postoje psihološka savjetovališta namijenjena studentima, a jedno takvo u Osijeku je stalno puno jer studenti imaju dosta strahova te 30 posto studenata ima problema sa socijalnom anksioznošću.

Zbog nje uče cijelu noć: Studenti u Srbiji konzumiraju lako dostupnu, ali opasnu drogu za vrijeme ispitnih rokova

Objavljeno 23.01.2019. u Nakon predavanja

Modafinil je lijek za liječenje pospanosti uzrokovanom narkolepsijom, poremećajem spavanja u smjenskom radu ili apneje u snu. Neki od nuspojava ovog lijeka su glavobolja, tjeskoba, a moguće su i halucinacije. Zato se modafinil i naziva drogom, a vjerovali ili ne, sve je popularniji među studentima u Srbiji...ili barem tako tvrde tamošnji mediji.

Možda nije zapisano u pravilniku, ali je osnova kulture: 6 nepisanih pravila za život u studentskom domu

Objavljeno 21.01.2019. u Nakon predavanja

Život u studentskom domu može biti zabavan, ali i prava tlaka ako se stanovnici doma ponašaju jedni prema drugima kao prema najgorim neprijateljima. Niti u jednom domskom pravilniku možda ne piše da bi studenti trebali pozdravljati jedni druge na hodniku ili počistiti kupaonicu za sobom, no suživot u domu je teži bez osnova kulture.

Jedu u pekari i fast food-u: Sarajevski studenti tvrde im je jelovnik u menzi bogat crvima i žoharima

Objavljeno 17.01.2019. u Nakon predavanja

Studenti koji jedu u menzi Studentskog centra Sarajevo tvrde da su nezadovoljni hranom u restoranu te higijenom, a naglašavaju da im niti uvjeti u domu nisu ništa bolji.

Upoznajte 'NutriMenzu': Zagrebački studenti osmislili aplikaciju uz koju ćete lakše paziti na kilograme

Objavljeno 09.01.2019. u Nakon predavanja

Velik broj studenata mora se osloniti na menzu kada je riječ o prehrani. Nažalost, tada studenti niti ne paze previše što jedu te koliko zaista nutritivnih tvari u sebe unose pa su zato i nastale šale o tome da se djevojke i mladići tijekom faksa udebljaju zbog menze. U slučaju da ste nabacili koji kilogram viška zbog klopanja u menzi ili pak zbog bogate blagdanske trpeze, u pomoć vam može uskočiti 'bespla' aplikacija 'NutriMenza' čiji su kreatori dvojica zagrebačkih studenata.

Profesorica koja je predavala na temu odraslosti otkrila: 'Studenti smatraju da su odrasli tek kad imaju vlastitu djecu'

Objavljeno 09.01.2019. u Nakon predavanja

Što je to odraslost? Jesmo li odrasli ako samostalno živimo, zarađujemo vlastite novce, kuhamo svaki dan? Očito svatko ima drugu definiciju odraslosti, a američka profesorica koja je vodila predavanja na fakultetu na temu odraslosti, saznala je kada studenti i mladi općenito sami sebe smatraju odraslim osobama.

Na vama je da glasate: Ovih 8 događaja obilježilo je 2018. godinu u studentskom svijetu

Objavljeno 28.12.2018. u Nakon predavanja

Godina na izmaku vam je možda bila dobra, možda loša, ali jedno je sigurno – bila je vrlo uzbudljiva!

Zagrebački studenti preko apeliraju da u menzama bude hrane i za one koji trebaju posebnu prehranu

Objavljeno 28.12.2018. u Nakon predavanja

Zagrebačke menze imaju različite obroke te u svojim menijima nude različitu hranu. Tako nešto za sebe hranu mogu pronaći i vegetarijanci među studentima kao i 'mesojedi', ali, nažalost, studenti koji zbog različitih zdravstvenih problema ne mogu jesti svu hranu, često ostanu praznih tanjura.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se