Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

Kući za vikend za 'dž': Mladić studentima nudi besplatan prijevoz iz Zagreba - evo kako mu se javiti!

Objavljeno 03.10.2017. u Nakon predavanja

Studenti koji žive na relaciji Zagreb – Osijek znaju da će svoje putovanje autobusom, vlakom ili automobilom platiti nekoliko stotina kuna, što predstavlja znatan trošak za skromni studentski budžet, posebice ako kući želite ići češće. U tim je cipelama hodao i mladić koji sada želi olakšati studentima nudeći im prijevoz – sasvim besplatno.

PMF-ovac i FER-ovac udružili snage: Napravili aplikaciju za lakše polaganje vozačkog ispita

Objavljeno 02.10.2017. u Nakon predavanja

Polaganje ispita u autoškoli uvijek je stresno jer nakon greške na jednom raskrižju možemo se oprostiti s cijelim ispitom, ali i s vožnjom jer tek nakon pismenog dijela slijedi praktični dio. Učenje za polaganje ispita u autoškoli polaznicima će olakšati dvojac koji stoji iza zanimljive aplikacije.

Stiže novi radio: Na valovima FER-a slušat će se glazba talentiranih studenata

Objavljeno 27.09.2017. u Nakon predavanja

Na zagrebačkoj adresi Unska 3 smješten je Fakultet elektrotehnike i računarstva baš kao i KSET - Klub studenata elektrotehnike. Na istoj adresi smjestit će se i novi radio koji će promovirati glazbu mladih grupa i izvođača.

MMH traži stažiste: Studenti završnih godina studija mogu svoj zanat 'peći' u udruzi za mlade

Objavljeno 27.09.2017. u Nakon predavanja

Najveći nacionalni savez udruga mladih i za mlade, Mreža mladih Hrvatske pokreće program stažiranja. Priliku za stažiranje dobit će dvije osobe koje su zainteresirane za stažiranje u organizacijama civilnog društva, a riječ je o programima 'Politika za mlade' te 'Prava mladih'.

Jeftinije joj je studirati ovdje: Zambijka studira programsko inženjerstvo u Zagrebu

Objavljeno 25.09.2017. u Nakon predavanja

Uvijek je fascinantno vidjeti da se studenti iz dalekih zemalja odlučuju na studij u Hrvatskoj, a takva studentica je upravo Dorothy Lesely Phiri iz Zambije. Nakon što ju je sestra pozvala u Hrvatsku, ona se odlučila za studij u Lijepoj našoj te planira jednog dana po završetku studija otvoriti tvrtku u Zambiji.

Kada ti dvojka nije dovoljna: 7 trikova za dobre ocjene na faksu ako ne učite samo za prolaz

Objavljeno 20.09.2017. u Nakon predavanja

Intenzitet učenja na fakultetu i u srednjoj školi uvelike se razlikuje, a svake godine na fakultete diljem Hrvatske stižu brucoši koji će se po prvi put suočiti s obavezama i učenjem na studiju. Nažalost, neki će steći dojam iz priča 'starijih kolega' da se na faksu uči samo za prolaz i da je dvojka baš kao petica, ali to uopće ne mora tako biti.

Kad ti je cimer miš: Mladi ispričali što su najgore doživjeli u studentskom smještaju

Objavljeno 18.09.2017. u Nakon predavanja

Odlazak na studiranje u drugi grad za studente znači da će morati naći smještaj bez obzira na to radi li se o domu ili unajmljivanju stana. Tijekom svoje 'akademske karijere' u drugim gradovima studenti se nagledaju svakakvih smještaja, a neki su bili toliko prljavi i zapušteni da su ondje boravili miševi.

Studenti odlučili: Ovo je prihvatljiva cijena najma stana za studentski džep - sve skuplje od toga bojkotiraju

Objavljeno 15.09.2017. u Nakon predavanja

Unajmljivanje stanova postalo je prava noćna mora studentima jer, kako smo već pisali, stanodavci dižu cijene najma u nebesa.

Idealno za studente 'dotepence': Najpopularnije zagrebačke izraze preselili na 'hercig' majice

Objavljeno 14.09.2017. u Nakon predavanja

'On ti je dotepenec' često se čuje među purgerskom 'ruljom', a onaj tko nije iz Zagreba možda odmah neće odmah shvatiti o čemu se radi. No, 'dotepenec' nije jedini purgerski izraz nego su tu i 'tutlek', 'puca', 'zbigecana' i mnoštvo drugih riječi koje dvoje mladih Zagrepčana pokušavaju približiti drugima preko natpisa na majicama.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se