Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

[VIDEO] Sam svoj majstor: Student sa Save kolegama pokazao kako napraviti improvizirano sušilo za veš

Objavljeno 07.09.2017. u Nakon predavanja

Dolaskom u dom mnogi studenti moraju prvi put ovladati nekim drugim načinom života kao i pravilima. Premda studentima iz doma mogu nedostajati neke praktične stvari poput vlastitog sušila za rublje, one se mogu napraviti u DIY aranžmanu. Evo kako!

[FOTO] Nekome boca viskija, nekome maramice za suze! Studenti nam pokazali kako im izgledaju radni stolovi tijekom rokova

Objavljeno 06.09.2017. u Nakon predavanja

Rujan je osim hladnijeg vremena studentima donio i omražene obaveze u obliku ispitnih rokova. Za vrijeme rokova 'grijanje stolice' postaje svakodnevna aktivnost, a dok je nekima najlakše učiti u knjižnici, drugi će to činiti na dobro poznatom mjestu – u svojoj sobi.

Revolucionarno ili? Studentica podijelila genijalan način zapisivanja bilješki na predavanju

Objavljeno 05.09.2017. u Nakon predavanja

Postoje dvije vrste studenata: oni koji zapisuju bilješke i oni koji nemaju čak ni bilježnicu i kemijsku tijekom predavanja. Ovi prvi često se mučee da bi stigli zapisati sve što profesor govori ili piše, a kao što znamo, bez bilješki često na fakultetu ne bismo mogli preživjeti. Tim mukama je svojom genijalnom idejom na kraj stala jedna studentica.

Uče u avionu: Troje studenata dobilo godinu dana besplatnih letova - samo nama otkrili su kako jeftino putovati

Objavljeno 25.08.2017. u Nakon predavanja

Seneka je rekao da 'putovanje i promjena mjesta daju umu novu snagu', a svi oni koji su bili barem na jednom putovanju složit će se s rimskim filozofom. U današnje vrijeme lako je putovati zbog dobre povezanosti i globalizacije, dok s druge strane, mnogi odustaju od putovanja zbog manjka na vlastitom računu. No, ljudi koji definitivno znaju putovati s malim budžetom je ekipa iz 'Travel budsa' koju čine jedan student i dvije sestre studentice.

Odlazak u wc i hodanje u gaćama: Studenti otkrili čega su se najviše sramili na početku života u domu

Objavljeno 24.08.2017. u Nakon predavanja

Preseljenje u studentski dom mnogima dođe kao neka vrsta 'kulturnog šoka', a kako i ne bi kada život u domu ima vlastitu 'kulturu' unutar koje vrijede neka druga pravila. Tijekom brucoških dana u domu mnogim studentima je nelagodno obavljati nuždu u zajedničkom wc-u ili se potpuno skinuti za vrijeme tuširanja, ali im s vremenom postane svejedno vidi li ih i čuje netko...

I mi brod za utrku imamo: Studenti Tehničkog fakulteta koriste katamaran na nožni pogon za regatu

Objavljeno 23.08.2017. u Nakon predavanja

Regate na kojima sudjeluju katamarani na nožni pogon traju četiri dana, a ova na Lokvarskom je najveća u Europi. Na regati će sudjelovati studenti s riječkog Tehničkog fakulteta čiji se tim godinama ondje utrkuje, a posebnost je to što brod ne pokreće niti vjetar niti motor, nego isključivo ljudska snaga.

7 trikova za lakše preseljenje u dom: Skupljajte vreće za smeće i role wc papira - trebat će vam

Objavljeno 23.08.2017. u Nakon predavanja

Sezona selidbe u studentske domove uskoro počinje, a baš kao i svaka druga selidba, predstavlja jedan od stresnijih trenutaka u životu. Dok će neki studenti prvi put useliti u dom i 'odletjeti' iz obiteljskog doma, drugi su već 'iskusni' kada je o selidbi riječ pa je dobro poslušati koji njihov savjet koji će olakšati cijelu situaciju.

Kralj papričica: Podravec s diplomom Sveučilišta Sjever i ove godine na najljućem tronu u Hrvatskoj

Objavljeno 22.08.2017. u Nakon predavanja

Dok su neki ludi za slatkim i mogu pojesti čokolade u velikim količinama, drugi su veliki pobornici ljutog te neprestano uživaju u tom okusu. Složit ćemo se, ljuto nije za svakoga, ali sigurno jest za Podravca Ivana Baliju jer je on već drugu godinu za redom pobjednik natjecanja u jedenju najljućih papričica na svijetu.

Studentica Ines oduševljava fotografijama: 'Radi puno pa će stizati i nagrade i poslovi'

Objavljeno 21.08.2017. u Nakon predavanja

Fotografija, ili kako se na hrvatskom ponekad kaže, 'svjetlopis', vrsta je vizualne umjetnosti koja kroz godine dobiva sve više ljubitelja. Mnogi se pokušavaju okušati u ulozi s druge strane objektiva, osobito sada u vrijeme društvenih mreža, ali samo oni koji imaju oko za detalje u tome i uspijevaju. Upravo takvo oko ima studentica Ines Grahovac koja je pobjednica Foto dana mladih u Karlovcu.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se