Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti i partiji i korona: Više od 80 posto studenata završilo u samoizolaciji!

MojFaks | Nakon predavanja, 24.09.2020.Studenti i partiji i korona: Više od 80 posto studenata završilo u samoizolaciji!

Ne zna se tko je uporniji - pokušaji partijanja ove godine ili koronavirus.

Švicarsko visoko učilište za hotelijerstvo i ugostiteljstvo École hôtelière de Lausanne (EHL) naglo se pretvorilo u žarište Covida-19 te su epidemiološke vlasti kantona Waadt odjednom poslale u karantenu skoro 80 posto studenata.

Čak 2.500 polaznika EHL-a, koji inače prima 3.200 studenata, mora do daljnjega ostati u svojim smještajima u kampusu, piše švicarski Bote.   


...OTVORENO PISMO studenta koji je prebolio COVID-19: 'Svim kolegama koje i dalje PARTIJAJU...'...


Kantonalne zdravstvene vlasti odredile su im mjere nakon što je otkriveno 11 studenata oboljelih od Covida-19.
Kanton je 15. rujna odredio zatvaranje svih noćnih i disko-klubova, na što su studenti reagirali tako da su svoje zabave, na koje su, kako se navodi, dolazili bez maski, nastavili još i masovnije nego ranije, što je i dovelo do pojave novog žarišta.

Kantonalni šef za zdravstvo Karim Boubaker izjavio je da karantena studentima traje do 28. rujna, otkrivši da je uvedena još u petak. U međuvremenu se provode i testiranja mnogih studenata.  


...Ma kakva korona! 600 mladih otputovalo na studentski pohod u Istanbul...


...Markotić poručila mladima da PAZE: Suzdržite se od druženja s ekipom i odlazaka na tulume!...


Vodstvo EHL-a objavilo je da je u najkraćem roku organiziralo online nastavu, te da se u kampusu uvode još strože sanitarne mjere.

A.Z.
izvor: Bote
foto:Shutterstock By Luca Lorenzelli


studentipartijkoronavirussamoizolacijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se