Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Statisti u tajicama: Evo kako se provode studenti na snimanju filma o Robinu Hoodu

MojFaks | Nakon predavanja, 02.03.2017.Statisti u tajicama: Evo kako se provode studenti na snimanju filma o Robinu Hoodu

Snimanje 'Robina Hooda' u punom je jeku, a odvija se na dubrovačkim ulicama. Poznate holivudske face i glumci poput Jamieja Foxxa i njegovog imenjaka Jamieja Dornana već su zavladali 'Republikom', a među statistima su se našli i studenti.

Kako bismo saznali iz prve ruke što se događa na setu već sada popularnog "Robina Hooda" pitali smo studenta treće godine preddiplomskog studija elektrotehničkih i komunikacijskih tehnologija u pomorstvu koji statira na setu.

Student kaže kako su statisti na setu po cijele dane i za to su plaćeni, a večer prije ih nazovu ljudi iz produkcije i kažu im kada trebaju biti na svom srednjovjekovnom "radnom mjestu". Zbog toga neki moraju biti na snimanju u 6 ili 7 ujutro, dok drugi malo kasnije.


Na setu statira po cijele dane, ali kaže da je vrlo zanimljivo... foto: privatna arhiva

"Scene se uglavnom snimaju po nekoliko puta dok ne budu savršene, a nakon toga slijedi pauza. Moram reći da dobro i fino jedemo tijekom pauze za ručak, a obrok je besplatan. Do sada sam na setu vidio Jamieja Foxxa, Bena Mendelsohna koji ujedno glumi u filmu 'Rogue One' i Tarona Egertona, glavnog glumca koji tumači Robina Hooda. Čuo sam da je stigao i Jamie Dornan, ali nisam ga još vidio. Meni je prilično zanimljivo na setu, konji skakuću okolo, odlično!", otkriva student čije inicijale ne smijemo otkriti zbog ugovora o tajnosti koji je potpisao.

Čini se da statiranje može dobro doći za studentski džeparac, a usput služi i kao bijeg od turobne svakodnevice u turbulentan svijet Robina Hooda.

Ivana Petrić
foto: YouTube


Robin HoodDubrovnikstatiranjestatistiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se