Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Šire li vozači autobusa dezinformacije? Provjerili smo ukida li se studentski popust na karte ovog autoprijevoznika

MojFaks | Nakon predavanja, 05.07.2018.Šire li vozači autobusa dezinformacije? Provjerili smo ukida li se studentski popust na karte ovog autoprijevoznika

Studentski popusti na autobusni prijevoz iznimno su bitni za studente kojima je svaka kuna važna. Zbog toga su zadarski studenti ostali zbunjeni kada im je vozač poznatog autobusnog prijevoznika, Čazmatransa, rekao da popusta više nema.

U Facebook grupi koja okuplja studente Sveučilišta u Zadru osvanula je objava studentice koja kaže da joj je vozač autobusa autoprijevoznika Čazmatrans rekao da "od sutra više nema studentskog popusta na karte". Nakon toga krenuli su različiti komentari na njenu objavu, a našao se tu i onaj u kojemu druga studentica tvrdi da se ukida popust na prijevoz prtljage, ali ne i na karte. Treći pak upozoravaju da popust vrijedi samo za vožnje na relacijama duljima od 30 kilometara.

...Zadarske studentice o drami u autobusu: 'Takvo nešto još nismo doživjele, sramota za ovu zemlju'...


Porazgovarali smo sa studenticom Sveučilišta u Zadru koja je dobila spomenutu (dez)informaciju od vozača kad je naplaćivao karte u busu na relaciji Dubrovnik-Zadar. Do Zadra se vozila oko 80 kilometara. Djevojka kaže da joj studentski popust puno znači i da bi bila prava šteta kad bi se ukinuo.

foto: cazmatrans.hr

"Nama studentima svaka kuna uštede nešto znači. Vremena su teža, sve je skuplje živjeti, pogotovo ako ovisimo samo o svojim roditeljima. Tako da i taj popust super dođe", kazala nam je studentica.

Kako bismo iz prve ruke saznali ukida li se doista studentski popust na karte ovog autoprijevoznika, kontaktirali smo Čazmatrans Dalmaciju.

Studentski popust se ne ukida, ali od 2. srpnja na snazi je nova tarifa naplate prtljage


Na upit o ukidanju studentskog popusta odgovorio nam je glavni prometnik iz podružnice Čazmatrans Dalmacija, Ivan Jusup. Rekao nam je da se popust za studente ne ukida te i dalje ostaje vrijediti pod istim uvjetima.

...Besplatno vlakom kroz 4 županije: Studenti će odsad svaki vikend moći odlaziti kući – bez kupovanja karte...Ono što jest od 2. srpnja ukinuto, kaže nam Jusup, je naplata prijevoza prtljage po "studentskoj tarifi" od jedne kune pa je sad cijena jedinstvena za sve kategorije putnika i iznosi sedam kuna. Isto tako, spomenuo je da popusta više nema za relacije manje od 30 kilometara i to samo na relaciji od Karlobaga do Dubrovnika. No, zašto vozači dezinformiraju studente nije želio komentirati.

Sama studentica dodala je da misli da je vozač, iako dezinformiran, ipak bio dobronamjeran i da ju je htio upozoriti kada joj je to rekao.

Izvor: Unsplash

Ovo je dobra vijest za studente koji biraju linije Čazmatransa kako bi putovali na relacijama od kuće do fakulteta jer ipak neće morati izdvajati više novca za kartu.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


autobusstudentski popustkarteČazmatransSveučilište u ZadrustudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se