Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Želiš jednokrevetnu sobu u domu? OVDJE se trebaš javiti!

MojFaks | Nakon predavanja, 07.08.2020.Želiš jednokrevetnu sobu u domu? OVDJE se trebaš javiti!

U studentskim gradovima diljem Hrvatske raspisani su Natječaji za ostvarivanje prava na subvencionirano stanovanje.

Studenti koji 'ciljaju' na smještaj u jednokrevetnim sobama, trebaju se javiti Službi za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, gdje će se primati dokumentacija onih koji bi zbog zdravstvenih razloga trebali smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu, i to u ordinacijama prema  popisu dostupnom na stranicama Zavoda i nadležnim liječnicima za pojedine fakultete.

...Kako će izgledati suživot na 'Cvjetnom'? Studenti se vraćaju, a više od 300 Zagrepčana JOŠ UVIJEK nema drugi smještaj...


Rok za dostavu molbi i zdravstvene dokumentacije je 31. kolovoza, a cilj postupka je napraviti listu studenata prema težini zdravstvenih teškoća, a bez kontraindikacija za smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu.

...Vratio se u najmirniji zagrebački dom, dočekao ga susjed iz noćne more: 'Urliče u smjenama, a oko 2 sata ujutro počne s engleskim rock hitovima...'...


Prednost smještaja u jednokrevetne sobe imaju oni studenti s rangirano težim zdravstvenim teškoćama kojima će boravak u jednokrevetnoj sobi olakšati brigu o bolesti, a da boravkom u samostalnom smještaju ne izlažu riziku vlastito zdravlje. 

...Jesu li ovo NAJELITNIJE studentske sobe u Hrvatskoj?! Ljubomorni smo na kolege koji će tijekom studija stanovati u OVOME domu! FOTO....


Bolesti i stanja za koja nije preporučen smještaj u jednokrevetne sobe zbog potencijalne ugroze zdravlja i/ili života jesu: epilepsija, šećerna bolest, srčane tegobe, recidivirajuće sinkope, vrtoglavice i ostala stanja kod kojih je moguć iznenadni gubitak svijesti, kažu u Štamparu.

Tko može podnijeti molbu?


Učenici koji su završili srednju školu tekuće školske godine (brucoši, koji se prvi put prijavljuju za dom), te studenti fakulteta i visokih učilišta prema nadležnosti. Od potrebnih dokumenata, treba pripremiti preventivni zdravstveni karton studenta ili srednjoškolca,  postojeću medicinsku dokumentacija prema indikaciji stručne upute Službe za školsku i adolescentnu medicinu, te je potrebno ispuniti obrazac. Detalji su dostupni na stranicama Zavoda.

A.Z.
izvor:Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“
foto:MojFaks


studentistudentski domsmještajjednokrevetna sobazdravlje. ŠtamparKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se