Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Život u doba rokova: Domaća studentica komično opisala kako se uči kada si brucoš, a kako kada već imaš 'staža'

MojFaks | Nakon predavanja, 19.02.2019. Život u doba rokova: Domaća studentica komično opisala kako se uči kada si brucoš, a kako kada već imaš 'staža'

Najteži period u životu svakog studenta jest onaj ispitnih rokova.

Ali da budimo realni, ispitni rokovi su i najbolji dio studentskog života. Mislim, na stranu činjenicu da si pod stresom 24/7 zato što moraš dati ispite kako bi se mogao vratiti doma bez straha da će te netko od ukućana ubiti (#RecimoNeNasilju), ali vrijeme ispitnih rokova je ustvari totalna uživancija.

Izvor: imgflip.com/pixlr

Ili je barem svima koji nisu brucoši. I nemojte se zavaravati, to što službeno više niste brucoši, ne znači da niste "brucoši".


Život za vrijeme rokova ide iz krajnosti u krajnost


Kad nisi brucoš, vrijeme ispitnih rokova gledaš kao par tjedna tijekom kojih imaš potpunu slobodu da živiš život - nemaš predavanja, a obaveze su ti minimalne. Naravno, ovisi o tome kako si rasporediš rokove, ali vrlo vjerojatno je da ćeš jedan tjedan biti u paklu, a sve nakon toga je puko iščekivanje rezultata i popravljanje neuspjelih izlazaka na ispite. Uz sve to, svaki student koji nije "brucoš", će si vrijeme organizirati tako da će uživati u sunčanim danima, izlascima i životu bez obaveznih predavanja.

Izvor: Pixabay

Život za vrijeme rokova ide iz krajnosti u krajnost: jedan dan ne spavaš cijelu noć zato što pripremaš ispit koji MORAŠ proći, a već drugi dan si u izlasku i uživaš u finim sokićima koji ti pomažu da se opustiš. I onda ponovno imaš neki ispit koji te masakrira, i tako u krug. No čak i kad si u najvećoj frci, nađeš vremena za pogledati epizodu omiljene serije. Ono za što doduše ne nađeš vremena jest pospremiti sobu. O da.

...Najteži dvoboj ikad: mrze li studenti više ljetne ili zimske ispitne rokove?...Imam prijateljicu koja živi u domu i na njezinu sreću, ima cimericu koja je neuredna koliko i ona. To što ona napravi od sobe za vrijeme rokova... Neopisivo. Od toga da je pod prekriven mrvicama 'zdrave' hrane kao što su čips ili keksi, pa do hrpe limenki raznih energetskih pića, njezina soba izgleda tako da je za vrijeme rokova zabranjen dolazak kod nje u sobu. Naći će vremena za otići na pivu, pa čak i za pravi izlazak, no čišćenje sobe... Njoj to jednostavno nije opcija.

Foto: Darko Ba/MojFaks

"Brucoši" će naravno cijelo vrijeme rokova provesti u sobi, ne komunicirajući s bilo kime (osim sa svojima doma) i učeći non-stop, sve dok ne pregore i onda samo padnu u depresiju i počnu spavati po 13 sati dnevno. Svi znamo bar jednog "brucoša" - onu osobu koja jednostavno nikada nije uspjela shvatiti da studentski život ne mora biti stresan (barem ne toliko), osim ako si to sam tako ne posložiš...

Ana Šoda
foto: makeitstranger.com


ispitni rokovirokoviživot za vrijeme ispitnih rokovastudenticaučenjebrucošiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se