Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Da im bude manji šok! Ove godine brucoši Ekonomije za 'KRVAVI ISPIT' pripremaju se i prije početka nastave

MojFaks | Postani student, 28.08.2020.Da im bude manji šok! Ove godine brucoši Ekonomije za 'KRVAVI ISPIT' pripremaju se i prije početka nastave

Ekonomski fakultet u Zagrebu odlučio je za svoje buduće brucoše organizirati online 'pred-kolegij' iz matematike.

Putem Facebook profila pozvali su brucoše da se uključe u online "pred-kolegij", kako bi se dodatno pripremili za sve što ih čeka u prvom semestru.

...Prvi domaći fakultet najavilo online ZIMSKE ispitne rokove: Hoće li i ostali slijediti ovaj primjer?...


Priprema za studij i prije početka nastave


"Kako biste što bolje i uspješnije krenuli u 1. godinu vašeg studija, tijekom rujna se možete uključiti u online pred-kolegij Osnove matematike. Pred-kolegij je namijenjen studentima 1. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Poslovna ekonomija i Ekonomija.

Sudjelovanje nije obavezno, no kvalitetna priprema će vam pomoći da spremnije prionete novim izazovima koji vas čekaju u prvom semestru te uspješnije savladate gradivo iz svih kolegija koji primjenjuju matematiku, posebno kolegij Matematika", napisali su na Facebooku.

foto: screenshot@efzg.unizg.hr

U detaljnijem objašnjenju objavljenome na mrežnim stranicama dodaju da se radi o zahtjevnom kolegiju koji predstavlja izazov mnogim brucošima - što zbog neadekvatnog znanja osnovno i srednjoškolske matematike, što zbog mnoštva gradiva i intenziteta kojime se gradivo obrađuje.

Priprema za "krvavi ispit"


Kako nam kaže jedna studentica zadnje godine ovog fakulteta, ovo je dobra ideja jer će se pred-kolegijem nadoknaditi neke "rupe" u znanju koje proizlaze iz različitih profila dosadašnjeg obrazovanja s kojima brucoši dolaze na ovaj fakultet.

"Ja sam na Ekonomiju došla iz gimnazije i nikada se dotad nisam susrela s, na primjer, matricama, a netko tko dođe iz srednje ekonomske vjerojatno se nije susreo s derivacijama i integralima", kaže nam. "Na ovaj način studenti će popuniti 'rupe' u znanju i bolje se pripremiti jer, da se razumijemo, ovo je krvav ispit", dodaje.

Također nam je ispričala komentar kolegice koja je završila matematiku na PMF-u, a koja je nakon što je vidjela sadržaj koji se polaže na ovome kolegiju, prokomentirala da bi ga bilo najbolje podijeliti u tri kolegija zbog velike iscrpnosti. "Polažemo, nisam sigurna, 11 ili 13 poglavlja različite matematike", kaže za kraj.

Zbog toga pozdravlja ovu inicijativu i preporučuje je svim brucošima.

Kolegij Osnove matematike od 2. rujna brucoši mogu pronaći u popisu kolegija u sustavu za e-učenje Merlin za ak. god. 2020/2021. te mu pristupiti uz korištenje vlastitih AAI podataka koje su dobili prilikom upisa na fakultet.

...Studenti Ekonomije ponovno 'opleli' po svom faksu: 'Ipak je moguće položiti ispit bez gubljenja vremena na upis ocjene i čekanja u redu...'...


A.Z.
foto: efzg.unizg.hr


Ekonomski fakultetbrucošiOsnove matematikepred-kolegijpostanistudentEFZGKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se