Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Za upis na faks treba ti LIJEČNIČKA POTVRDA? Evo kako ove godine možeš doći do nje bez da 'visiš' kod doktora

MojFaks | Postani student, 04.05.2020.Za upis na faks treba ti LIJEČNIČKA POTVRDA? Evo kako ove godine možeš doći do nje bez da 'visiš' kod doktora

Bliži se trenutak polaganja ispita državne mature i upisa na visoka učilišta. Pojedine sastavnice visokih učilišta zahtijevaju Potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za određeni studij. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ove godine dolazi do nekih promjena.

Pomoću aplikacije Terminko roditelji mogu naručiti pregled djeteta za upis u osnovnu školu kako bi se ispoštovale sve potrebne epidemiološke mjere, a isto se može učiniti i za upis na fakultet.

Zbog epidemije koronavirusa, u ožujku su odgođeni upisi u prvi razred osnovne škole, ali i upisi na fakultete. Što se tiče postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja, na stranici Koronavirus.hr piše da je pregled sada moguće dogovoriti putem aplikacije Terminko.hr.

Istu aplikaciju možete koristiti i za prijavu liječničkih pregleda za učenike srednjih škola koji prilikom upisa na odabrani studij moraju priložiti i potvrdu liječnika. Upute i termine za upise na fakultete možete pronaći OVDJE.

Terminka je potrebno aktivirati, a zatim slijediti upute o popunjavanju posebnog obrasca, potrebne medicinske dokumentacije ako bolujete od kroničnih bolesti, rješenje o tjelesnom oštećenju, rješenje o primjerenom programu obrazovanja i Odluku o polaganju ispita državne mature uz prilagodbu ispitne tehnologije, ako ona postoji.

U Terminku možete odabrati i željeni datum pregleda, a nakon što ispunite sve korake, dobit ćete upute vezane uz pregled.

V.S.
foto: Shutterstock via LTim


Terminkoupis na fakulteteliječnički pregledliječnička potvrdapostanistudentupisifaksupisinafakulteteKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se