Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom Romkinja

Ruši predrasude: Upoznajte Rosu Oršuš – Romkinju koja je završila fakultet i dala sve ispite u roku

Objavljeno 11.03.2019.

U Hrvatskoj se nažalost 'njeguje' stereotip da su Romi neobrazovani ljudi koji nemaju interesa za obrazovanje...srećom ima dosta primjera koji ruše tu predrasudu. Jedan takav primjer dolazi iz Međimurja, točnije, iz Držimurca. Ona se zove Rosa Oršuš, jedina je u svom naselju završila fakultet i to u roku, a sada planira upisati diplomski specijalistički studij.

Želi diplomirati: Studentica Romkinja iz Međimurja opisala kako obrazovni sustav diskriminira Rome

Objavljeno 28.09.2018.

Nije tajna da se Rome često u Hrvatskoj diskriminira, a dosta toga počiva i na obrazovnom sustavu. Zbog toga vrlo mali broj Roma u državi upisuje fakultet jer im se odmah u startu ruši motivacija. Upravo o toj temi govori i 20-godišnja studentica Martina koja je Romkinja.

Prva studentica Romkinja u povijesti opatijskog fakulteta: 'Dekanica se zbog mene morala konzultirati s ministarstvom...'

Objavljeno 28.06.2018.

Prilikom upisa na željeni studij, dekanica se morala konzultirati s Ministarstvom znanosti i obrazovanja jer je Valentina prva Romkinja u povijesti tog fakulteta koja ondje studira.

Zagrebačka studentica Romkinja ruši stereotipe: Dospjela do fakulteta, a planira i u Sabor

Objavljeno 16.05.2017.

Studentica Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, 21-godišnja Anesa Šabani, ruši sve stereotipe o Romima. Naime, s očeve strane studentica ima romsko podrijetlo, ali se nikako ne uklapa u statistiku koja kaže da 93 posto Roma u Hrvatskoj živi ispod granice siromaštva.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se