Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom ilegalno

'Nije mi bed jer je sistem bodovanja u banani': Studenti koji žele kupiti sobu u domu otvorili dušu i ispričali svoju stranu priče

Objavljeno 28.08.2018.

Dok neki studenti unajmljuju stanove u gradovima gdje su došli na studij, velik broj studenata čeka na svoje mjesto u domu. Kriteriji dobivanja sobe su jasni, ali sistem bodovanja pojedini studenti smatraju nepravednim. Neki od njih nisu dobili sobu u domu i trenutno je žele kupiti od 'sretnika' koji je dobio pa iako znaju da se to ne bi smjelo raditi, kažu da su na to na neki način prisiljeni.

Diplomirala prije dvije godine, a još uvijek živi u domu i ne želi iseliti

Objavljeno 06.03.2018.

Premda je studiranje jedno od ljepših perioda u životu, mnogi jedva čekaju da ono završi. Razlog za to je pronalazak posla, početak novog života i između ostalog iseljenje iz doma. No, isto mišljenje očito ne dijeli jedna studentica koja je ostala nakon studija živjeti u svojoj domskoj sobi i to ilegalno.

Otkriveno 50 stranih studenata 'ilegalaca'

Objavljeno 06.05.2015.

Inspektori Službe za poslove sa strancima, radi sprječavanja ilegalnog boravka stranih državljana koji studiraju u BiH, nastavili su aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranih državljana, te su krajem prošlog mjeseca izveli opsežnu kontrolu na nekoliko visokoškolskih ustanova na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Foče, kao i domova i smještajnih kapaciteta koje studenti koriste.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se