Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom izbjeglice

Na Filozofskom fakultetu prikupljaju se kabanice, jakne i cipele. Akcija itekako ima smisla, a pridružiti se možete i vi

Objavljeno 13.11.2019.

Inicijativom Studentskog zbora Filozofskoga fakulteta u Zagrebu organizirana je akcija prikupljanja kabanica, jakni i cipela za ljude koji trenutno žive u teškim uvjetima u okolici Bihaća u improviziranom izbjegličkom kampu bez struje i tekuće vode.

Studenti kroatistike želite podijeliti svoje znanje? Nevladina organizacija Are You Syrious traži volontere!

Objavljeno 27.06.2019.

Otvoreni ste za nova iskustva i priliku da svoje znanje podijelite s drugima, i tako dodatno usavršite svoje profesionalne vještine? Nevladina udruga Are You Syrious traži volontere koji žele pomoći izbjeglicama u učenju hrvatskog jezika tijekom ljetnih praznika.

Studenti pokrenuli portal za migrante: Pročitajte zanimljive priče 'novinara izbjeglica'

Objavljeno 27.02.2017.

Prije nekog vremena pisali smo o dečkima s VERN-a koji su osmislili internetski portal za izbjeglice na kojem bi izbjeglice i radile. Time žele potaknuti asimilaciju azilanata u naše društvo, mogućnost zaposlenja te odbacivanje stereotipa, a za tri dana odlaze u San Francisco gdje će predstaviti svoju ideju na natjecanju Hult Prize 2017.

Slikovnicama protiv predrasuda o izbjeglicama: studenti dizajna osmislili drugačiju 'Ježevu kućicu'

Objavljeno 10.06.2016.

Kako bi pomogli azilantima i izbjeglicama iz Afganistana, Tunisa, Pakistana, Irana i Kosova, zagrebački studenti pokrenuli su projekt protiv ksenofobije.

Studenti medicine i zdravstvenih studija pomagali u Opatovcu

Objavljeno 12.10.2015.

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su prikupljanje humanitarne pomoći za izbjeglice koje su smještene u izbjegličkom kampu Opatovac.

Europski fakulteti otvaraju svoja vrata izbjeglicama

Objavljeno 17.09.2015.

I dok neki dižu zidove koje opliću bodljikavom žicom, drugi djeci izbjeglica navlače čarapice na noge, nose ih na rukama i otvaraju im vrata svojih sveučilišta...

Studentska humanitarna akcija DON!RAM - prikupljanje pomoći za izbjeglice

Objavljeno 17.09.2015.

DON!RAM danas u Studentskom centru!

Sve je počelo sa 100 bureka: Student kupuje doručak izbjeglicama

Objavljeno 15.09.2015.

Matija Franklin, 19-godišnji student s Cambridgea, svakog jutra kupuje doručak izbjeglicama koje spavaju u jednom beogradskom parku.

Video sveučilišta priča potresnu priču o izbjeglici

Objavljeno 14.09.2015.

Zamislite da vas sa šest godina otmu i odvedu daleko od vaše obitelji, da sa sedam u ruci držite pušku, da sa dvanaest godina dobijete metak u leđa, a tek sa petnaest naučite čitati.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se