Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom karijera

Budućnost obrazovanja: zašto svijetu trebaju mladi stručnjaci 'u obliku slova T'?

Objavljeno 31.03.2016.

Mladi stručnjaci koji kombiniraju znanje sa sposobnošću i voljom da surađuju sa stručnjacima drugih disciplina sve su traženiji na tržištu rada. Ovo su takozvani diplomanti u obliku slova T.

Novi trend dokazao: ne moraš naći posao odmah nakon diplome

Objavljeno 29.03.2016.

Iako vam godina pauziranja nakon diplome možda zvuči kao loš karijerni potez, milenijska generacija i stručnjaci za karijere tvrde da bi vas odmor nakon diplome mogao učiniti zanimljivijim kandidatom za posao.

Uspješna mladež ide na fakultet: Zašto je studiranje tako važno našim roditeljima?

Objavljeno 15.03.2016.

Ovo je pitanje koje si često postavljaju mladi koji su zainteresirani za praktično djelovanje, pokretanje vlastitog posla ili probijanje vlastitog puta karijere, uglavnom za sve one stvari za koje nam fakultet nije presudan.

Ipak nije 'đačko doba': Koje su najbolje godine u životu?

Objavljeno 09.03.2016.

Svako vrijeme nosi svoje, a iz toga možemo zaključiti da su pojedine godine bolje za zabavu, druge za samopouzdanje, a treće za karijeru. Koje su, dakle, najbolje godine u životu?

7 znanstveno dokazanih trikova za sretniji život i uspješniju karijeru

Objavljeno 03.03.2016.

Kako zapravo definirati uspjeh? Možemo reći da ste uspješniji, što ste dalje na Maslowljevoj piramidi. Kad stignete do vrha - ispunili ste svoj potencijal.

Budućnost na dlanu: tvoj idealni posao zapisan je u otiscima prstiju

Objavljeno 29.02.2016.

Ruski znanstvenici tvrde da su gatare i razne čitačice sudbine iz dlana ruke bile donekle u pravu kad su ondje tražile znakove koji mogu nam pomoći otkriti budućnost.

Ove 4 vještine zajedničke su svim uspješnim poslovnim ljudima

Objavljeno 02.02.2016.

Postoje dva tipa ljudi na ovom svijetu: oni s visokim IQ-om i oni s visokim EQ-om. Uvijek slušamo o nevjerojatnim postignućima onih s visokim IQ-om (Albert Einstein, Steve Jobs i Elon Musk), ali što s onima koji 'igraju za drugu momčad'?

Najtraženija zanimanja u Hrvatskoj u 2015. - evo tko je sve našao posao

Objavljeno 06.01.2016.

Najposjećeniji domaći oglasnik za poslove MojPosao, objavio je godišnje istraživanje s najtraženijim zanimanjima u Hrvatskoj, a rezultati si i više nego zanimljivi.

A mislili su da neće uspjeti u životu: kako danas žive studenti koji su skupljali trojke

Objavljeno 27.10.2015.

Trojka nije loša ocjena, ali je tako nekako – u sredini! Četvorke i petice pripadaju ambicioznijima, dvojke onima kojima nije stalo, a trojka je taman dovoljno da se provučeš kroz iglene uši, riješiš ispit i upišeš ocjenu koje te nije pretjerano sram.

Ostavila karijeru uspješne novinarke i otišla na Karibe prodavati sladoled

Objavljeno 05.05.2015.

Uspješna 35-godišnja novinarka, koja je diplomirala na Yale-u, odlučila je okrenuti svoj život iz temelja: napustila je dobro plaćen posao i grad u kojem je odrasla da bi živjela na Karibima i radila ono što ju opušta.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se