Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom navike

Istraživanje pokazalo da je studentima brak zadnja opcija pa često imaju prijatelje s povlasticama

Objavljeno 20.06.2018.

Rezultate istraživanja o navikama studenata i njihovim preferencijama uvijek je zanimljivo čitati. Jedno tako novo istraživanje koje su proveli sami studenti dolazi iz Srbije, točnije Beograda, gdje su se istraživale različite studentske preferencije, a najzanimljivija je ona povezana sa seksom.

Ovako izgledaju rokovi u brojkama: Uči se prosječno 5 sati dnevno, a uglavnom se očekuju trojke

Objavljeno 14.06.2018.

Tijekom ispitnih rokova studenti uče k'o ludi i jedva imaju vremena za bilo što drugo. Navike učenja studenata ispitali su sami studenti u Zadru i došli do zanimljivih rezultata.

Rasturi na rokovima u zadnji čas: '5 do 12' trikovi da položiš svaki ispit

Objavljeno 01.06.2018.

S približavanjem ljetnih ispitnih rokova događa se nešto čudno – studenti se povlače u svoje sobe ili u gradske, sveučilišne ili fakultetske knjižnice i nestaju s lica planeta Zemlje. Ako i vi pripadate onoj prevladavajućoj skupini kampanjaca koji uče tek kad počne 'goriti pod petama', svakako razradite taktiku kako biste, unatoč manjku vremena, položili što je moguće više ispita. Neće biti lako, ali nije ni nemoguće...

FOTO Studentske navike koje teško izumiru: Bivša studentica psihologije preselila u kuću, a i dalje radi ovo...

Objavljeno 05.01.2018.

Iako danas ima kuću, supruga i sina, i dalje još ponekad drži piće na prozorskoj klupčici – baš kao i svi studenti koji nemaju tu sreću da u sobi imaju frižider ili u njemu imaju premalo mjesta ukoliko ga moraju dijeliti s još nekoliko sustanara.

Ono kad živiš s osobom koja priča s monitorom: Studenti otkrili najčudnije navike svojih cimera

Objavljeno 02.11.2017.

'Cimerovanje' je sasvim normalna pojava za vrijeme studentskih dana, a neki se 'grupnog' stanovanja ne rješavaju niti u kasnijim godinama. Živjeti s cimerom može biti lakše i zabavnije nego 'soliranje', ali treba napomenuti da neki cimeri imaju čudne navike kojih se ne odriču ni dok žive s drugom osobom.

Stalno drijemanje i maratonsko prejedanje: 6 loših navika koje steknu studenti

Objavljeno 04.08.2017.

Kako nas studentski život nauči brojnim trikovima i snalaženjima, on nas može i pretvoriti u totalnu 'bananu'.

Danas jedeš kavu, sutra pola menze: 5 prehrambenih navika koje prakticira svaki student

Objavljeno 11.05.2017.

Studenti se po prehrambenim navikama uvelike razlikuju od srednjoškolaca ili od 'odraslih' ljudi. To je zato što su njihovi rasporedi pretrpani pa onda u pauzama od predavanja trče u menzu ne bi li pojeli neki pristojan obrok ili nešto 'na žlicu'.

Istraživanje potvrdilo: Studentima uvijek fali jedan dan kad uče za ispite

Objavljeno 03.03.2017.

Zimski ispitni rokovi dobar su period za provođenje anketa među studentima koji rado uzimaju pauze od učenja.

Praznovjerje ili slamke spasa? Što sve studenti rade samo kako bi dobili pozitivnu ocjenu

Objavljeno 26.01.2017.

Prije ispita neki će studenti proći sve materijale za učenje, a drugi će gurnuti prst u uho i reći 'opušteno'. Postoje i oni treći koji osim za knjigom, rado posežu i za 'srećom' u obliku nekog predmeta ili rituala...

60% učenika smatra da je obrazovanje korumpirano: ocjene ne garantiraju upis na fakultet

Objavljeno 23.01.2017.

Činjenica da gotovo dvije trećine učenika smatra da su 'za upis na fakultet u Hrvatskoj od sposobnosti učenja važnije snalažljivost, osobne veze i roditelji' porazna je i svjedoči o dubokim poremećajima društva u kojem živimo.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se