Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom novac

Veliko srce: Studenti Umjetničke akademije će svaku večer igrati predstave za liječenje male Mile

Objavljeno 03.04.2019.

Humanitarne akcije uvijek su prilika da studenti još jednom pokažu koliko imaju veliko srce. Vjerojatno nema osobe u Hrvatskoj koja nije čula za malu Milu i njeno prijeko potrebno liječenje u Americi pa su tako studenti iz Splita odlučili i sami pomoći prikupljati novac za djevojčicu.

Skromnost je vrlina: Profesor dobio Nobelovu nagradu pa novac dao studentima

Objavljeno 21.03.2019.

Potezi pojedinih profesora na fakultetima mogu zaista oduševiti pa je tako profesor George Smith, ujedno dobitnik Nobelove nagrade za kemiju, odlučio novac od nagrade dati studentima.

Ono kada 'grecaš' lipe za menzu i šparaš na kondomima: Saznajemo kako se domaći studenti 'krpaju' i na što najčešće (ne) troše lovu

Objavljeno 20.02.2019.

Nije tajna da su studenti jedan od najsiromašnijih slojeva društva, no usprkos tome, snalazimo se.

Čudo neviđeno: Ovaj grad više neće financirati političke stranke nego će novac dati studentima

Objavljeno 12.02.2019.

Zamislite ovu situaciju: grad prestane ulagati i financirati političke stranke i okrene se studentima pa tim novima odluči pomagati njima. Zvuči kao paralelni svemir? Možda, ali taj 'svemir' se nalazi u BiH, točnije, u Novom Vakufu.

Od kondoma i skripti pa do odjeće i alkohola: Na što ustvari troše novce hrvatski studenti?

Objavljeno 31.10.2018.

Studentski budžeti su vrlo često i više nego skromni, no studenti kao studenti – snalaze se na različite načine. Iako im nije nimalo lako, većina će reći kako im je upravo period kroz koji trenutno prolaze, daleko najdraži i najispunjeniji do sada. Kao jedan od bitnih faktora jest i činjenica što su sada po prvi put financijski samostalni...barem donekle.

Kao studentica je konobarila, pokrala gazdu i nakon 20 godina vratila novac: 'Još uvijek mi je žao'

Objavljeno 06.08.2018.

Život zaista piše nevjerojatne priče što je mogla iskusiti i jedna vlasnica restorana u Tucsonu. Naime, prije 20 godina u njenom restoranu konobarila je djevojka koja je ukrala novce iz kase te ih vratila prije nekoliko dana.

'Kopiraonice dižu više love od kladionica': Studenti otkrili koliko potroše na KOPIRANJE tijekom rokova

Objavljeno 13.06.2018.

Iako kopiranje ne košta puno i uglavnom se svodi na nekoliko lipa po stranici, kad se zbroje svi materijali troška ipak ima pa se neki studenti šale da će u kopiraonici ostaviti svu ušteđevinu.

'350 kuna da ti izdaju diplomu koju si zaslužio': Studenti nam otkrili za što im je žao dati novce tijekom studiranja

Objavljeno 29.01.2018.

Poznato je da studiranje nije baš jeftin 'sport', osobito kada ste brucoš pa morate platiti upisnicu, indeks, iksicu i još koju 'sitnicu'. No, osim brucoša u trošku su i malo 'stariji' studenti jer osim što moraju iz godine u godinu plaćati upisnicu za višu godinu, skripte, knjige itd., neki moraju platiti i vlastitu diplomu.

Od 3D naočala do ultra laganog bicikla: Studentski izumi bez kojih bi svijet izgledao totalno drugačije

Objavljeno 18.01.2018.

Mladi i inovativni studenti svijet čine ljepšim mjestom jer ga svakodnevno olakšavaju. No, za neke stvari nismo ni svjesni da su kreacija studenata, a baš bez tih stvari svijet ne bi bio mjesto kakvo danas znamo.

Od studenata za studente: 'Stablo znanja' u SC-u pruža priliku za razmjenu ideja i druženje

Objavljeno 28.11.2017.

Ako ste mislili da bi baš bilo cool imati mjesto za mlade gdje bi oni mogli slobodno doći te besplatno koristiti tehnologiju na raspolaganju, vrijeme je da pođete putem Savske ceste 25. Naime, u sklopu zagrebačkog SC-a otvoren je prvi centar za tehnologiju 'Stablo znanja' powered by Vip, koji studentima i mladima pruža priliku da realiziraju svoje ideje i sposobnosti.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se