Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom pomoć

Stranac ostavio studentici novac za liječničke troškove

Objavljeno 25.11.2015.

Jedna studentica rasplakala se nakon razgovora sa studentskim savjetnikom koji joj nije mogao pomoći u subvencioniranju liječničkih troškova.

Studenti medicine i zdravstvenih studija pomagali u Opatovcu

Objavljeno 12.10.2015.

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su prikupljanje humanitarne pomoći za izbjeglice koje su smještene u izbjegličkom kampu Opatovac.

Radio Slavonija apelira na Slavonce koji žive u Zagrebu: Stisnite se i primite studente u svoje kuće

Objavljeno 19.08.2015.

Radio Slavonija zna ono što su znali i naši stari: 'Gdje nije čeljad bijesna, nije ni kuća tijesna!' Poručuju stoga da zagrebački Slavonci u svoje domove prihvate studente koji su ostali bez domskog smještaja...

Kako prebroditi krizu prilikom učenja

Objavljeno 18.05.2015.

Studentske obaveze nisu nimalo lake, zadaci su vrlo često teški, a spremanje ispita zahtjevno. Nekada se studentima dogodi da 'izgube kompas, 'zaglave' u nekom gradivu ili dijelu gradiva i iz nje – ni makac. Ne stižu, ne razumiju, ne ide im, ne mogu se koncentrirati. Šta raditi u tim situacijama?

Student pomogao trudnoj sestrični tinejdžerici: 'Nisam ju mogao ostaviti na ulici!'

Objavljeno 17.04.2015.

Priča 23-godišnjeg australskog studenta dirnula je srca mnogih čitatelja diljem svijeta: pozvao je svoju trudnu sestričnu k sebi i sada joj pomaže skrbiti za bebu.

Dva studenta FOI-a osmislila aplikaciju za pomoć pri učenju – uniPepper

Objavljeno 10.03.2015.

Aplikacija uniPepper trebala bi pomoći svim studentima i olakšati im život tako što će s vremenom sakupiti i ponuditi informacije, skripte i ostale korisne materijale za učenje koje možete ocijeniti, komentirati i koristiti kako vas volja. Uz ovaj ozbiljan (i ponekad dosadan) dio vezan uz učenje i štrebanje, aplikaciju su "začinili" i elementima gejmifikacije koji bi trebali proces učenja učiniti zabavnijim, ali i potaknuti studente na kolegijalnost.

Upomoć: kako preživjeti neurednog cimera?

Objavljeno 06.02.2015.

Neuredni cimeri izazivaju puno stresa, a ako se problem čistoće ne riješi, može doći do puno svađa.

Ima li studentica pravo na porodiljnu naknadu?

Objavljeno 04.02.2015.

Ako i tebe zanima ostvaruju li redovite studentice pravo na porodiljnu naknadu u slučaju da ostanu trudne, pročitaj što piše u 'slovu zakona'.

'Psy-feld': studenti psihijatrije uče uz pomoć serije Seinfeld!

Objavljeno 15.01.2015.

Anthony Tobia, profesor psihijatrije na sveučilištu Rutgers u New Jerseyu, osmislio je alat za učenje "Psy-feld" temeljen na kultnoj seriji "Seinfeld", dizajniran kako bi u sklopu podučavanja pomogao studentima medicine da identificiraju i rasprave psihijatrijske poremećaje na temelju likova iz serije.

Ako želiš pomoć muškarca – obuci štikle!

Objavljeno 24.11.2014.

Otprije je poznato da ženin izgled, počevši od figure do stila odijevanja, utječe na ponašanje muškarca prema nježnijem spolu, a nedavno su francuski znanstvenici ustanovili da će muškarci prije obratiti pozornost na ženu i brže joj priskočiti u pomoći ukoliko je u štiklama nego ako nosi cipele s ravnom potpeticom.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se