Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom posao

Osječki studenti čiste snijeg i zarađuju – 30 kuna po satu!

Objavljeno 03.02.2014.

Poznato je da studenti uglavnom muku muče s džeparcem, jednako kao i građani sa neočišćenim kolnicima kada napada snijeg. Zato su Osječani povukli pravi potez – na korist svih!

Gdje su najkorumpiraniji menadžeri? I gdje je Hrvatska na ljestvici?

Objavljeno 14.01.2014.

Korupcija i mito u europskom gospodarstvu očito su uobičajena praksa, pokazala je recentna studija konzultantske tvrtke Ernst & Young. Visokih 39% ispitanika od ukupno obrađenih 3500 pravnih stručnjaka i menadžera tvrde da su svjedočili korupciji u svojim zemljama i to na dnevnoj bazi.

Najluđa pitanja na razgovoru za posao – znate li odgovore?

Objavljeno 13.01.2014.

Kao da nije dovoljno što je intervju za posao stresan sam po sebi, nego se uvijek nađu pojedinci koji će cijelu sitaciju dodatno otežati. Jasno nam je da ih zanima sve o potencijalnom budućem zaposleniku, ali tražiti od kandidata da otpjeva pjesmu koja ga opisuje djeluje nam kao pretjerivanje.

Koliku biste plaću tražili za obavljanje ovih poslova?!

Objavljeno 10.12.2013.

U vrijeme kad se Indexov brojač nezaposlenih opako približio 370-tisućitom nesretniku, razmišljamo o poslovima – onima koje bi najradije radili i koje smo prisiljeni raditi iz egzistencijalnih potreba. Sve je rjeđe razmišljati o odbijanju posla, ma kakav bio.

Razgovor za posao putem Skypea? O da! Evo na što trebate pripaziti

Objavljeno 01.12.2013.

Skype je zgodan alat za studente koji žele ostati u kontaktu sa svojim prijateljima i obitelji, iako ih često razdvajaju kilometri. No, u zadnje vrijeme su mnoge tvrtke prepoznale prednosti tog zanimljivog messaging programa te više nije neuobičajeno imati razgovor za posao upravo preko Skypea.

Govor tijela kojim možete upropastiti razgovor za posao

Objavljeno 29.10.2013.

Svi smo nervozni kada idemo na razgovor za posao, to je sasvim normalno. No, neki od nas toliko se unervoze da se počnu neobično ponašati te ostavljati u najmanju ruku čudan, ako ne i sasvim izbezumljen prvi dojam.

Kako do posla? Dođite na druženje s poslodavcima!

Objavljeno 15.10.2013.

U sklopu 4. regionalnih virtualnih dana karijera i znanja, portal MojPosao 18.10 na Ekonomskom fakultetu Zagrebu organizira druženje tražitelja posla i poslodavaca.

Zastrašujuće činjenice o studentskim financijama

Objavljeno 11.09.2013.

Provedeno je istraživanje na 40,000 američkih studenata o njihovim financijama te se došlo do iznenađujućih rezultata. Primjerice, pokazalo se da oni studenti koji redovito odlaze kod svog savjetnika u banku, razvijaju i bolje financijske navike.

Pogledajte najstrašniji razgovor za posao – kako biste vi reagirali?

Objavljeno 05.09.2013.

Tvrtka LG pozvala je na razgovor za posao četiri kandidata. Upoznavanje i rukovanje, predstavljanje, prva pitanja... sve je išlo savršeno i činilo se kako su kandidati zaista spremni na sve izazove. Činilo se, da...

Postani i ti dio serije 'Igra prijestolja'! Evo kako...

Objavljeno 09.07.2013.

I ove godine ekipa američke serije Igra prijestolja dolazi u Dubrovnik snimiti nekoliko epizoda. Najbolje od toga je da i vi imate priliku sudjelovati, samo se trebate prijaviti.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se