Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom posao

Na intervjuu za posao: Pet pitanja koja najbolji pitaju svoje poslodavce

Objavljeno 12.06.2013.

Znamo, kriza je i do posla se teško dolazi. Kada ga konačno dobijemo, ne pitamo mnogo, sretni smo da imamo posao i da dobijemo plaću. Ipak, neke tvrtke dobro posluju i nije im bitno samo uzeti radnika koji se želi uhljebiti već radnika koji će doprinijeti boljitku i razvoju same tvrtke.

Besplatno pivo i prostituke: Evo kako se motiviraju zaposlenici

Objavljeno 24.04.2013.

Dobro obavljen posao najbolje je obavljen posao. Dobro obavljen posao san je svakog poslodavca. Ali kako doći do toga za zaposlenici uvijek, ili barem veći dio vremena dobro obave svoj posao?

Većina zaposlenika misli da previše radi i da su slabo plaćeni

Objavljeno 29.03.2013.

Online istraživanje koje se provelo na stranicama internetskog portala posao.hr na temu „Preopterećenost na radnom mjestu“ pokazalo je kako čak 70% ispitanika smatra da na svom radnom mjestu previše rade te da su premalo plaćeni za svoj rad (njih 79%). Samo 14% ispitanika istaklo je kako su plaćeni za prekovremeni rad kojeg obavljaju. Istraživanjem se željelo ispitati jesu li i u kojoj mjeri zaposlenici preopterećeni, koliko rade izvan radnog vremena te koliko su u svoje slobodno vrijeme dostupni poslodavcima.

Tražite posao? Pokrenut servis za zapošljavanje freelancera

Objavljeno 14.03.2013.

Ukoliko ste jedni od onih koji pored faksa pokušavaju nešto i zaraditi te na taj način povećati svoj mjesečni džeparac – imamo super vijest za vas. Dizajnirate, programirate, pišete članke, dobro se snalazite na društvenim mrežama... krenite u potragu za poslodavcima!

Svi studentski poslovi - provjeri što sve možeš raditi

Objavljeno 03.12.2012.

Tijekom studiranja, mnogi studenti se odlučuju za određeni honorarni posao, a neki pak i za onaj s punim radnim vremenom. Kako bi si priskrbili dodatni džeparac, studentima su na raspolaganju različiti poslovi - bilo da je riječ o onima iz ponude Studentskog centra ili pak onima koje si pronađu sami ili uz preporuku prijatelja.

'Školska poznanstva' nisu ključna za dobivanje  (prvog) posla

Objavljeno 03.12.2012.

Često čujemo da je vrijeme školovanja najljepše u životu, što potvrđuje i izreka 'Od kolijevke pa do groba, najljepša je đačko doba'. Portal EduCentar istražio je, pridonose li prijateljstva i poznanstva sklopljena tijekom školovanja u pronalasku posla ili razvoju karijere? Anketa je provedena na više od 250 ispitanika.

Provjerite kakva je budućnost mladih na tržištu rada RH

Objavljeno 14.11.2012.

Studentska udruga eSTUDENT poziva vas na panel 'Budućnost mladih na tržištu rada RH'. Dođite na Ekonomski fakultet u Zagrebu 23. studenog i provjerite sve iz prve ruke...

Boeing i Microsoft u potrazi za izvrsnim studentima

Objavljeno 12.06.2012.

Mnogo inžinjera i ostalih stručnjaka u velikim kompanijama poput Boeinga, General Electrica, United Technologies i Microsofta odlaze u mirovinu pa ove dvije tvrtke sve češće traže nove stručnjake po fakultetima. Ovo je praksa koja se nije baš često mogla vidjeti u ovim kompanija, no čini se kako nužda čini nova pravila.

Sajam sezonskih poslova – pronađite savršen sezonski posao!

Objavljeno 07.05.2012.

Udruga Zagreb za mene(Zagreb4me)organizira Cro Summer Job –Sajam sezonskih poslova 2012 od 9. do 12. svibnja, u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom i Sajmom turizma CroTour 2012. Potporu projektu daje portal MojPosao.net.

Studentice i studenti poručuju Mrsiću: Ne izrabljujte nas!

Objavljeno 25.04.2012.

'S jednim se ipak slažemo s vama, ministre – rad kakav vi predlažete nije volontiranje. Koncept koji vi predlažete najtočnije je nazvati rad bez zasnivanja radnog odnosa – mi dodajemo još i potplaćeni, izrabljivački, ponižavajući rad', poručile su studentice i studenti Mrsiću.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se