Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom prehrana

Rezultati istraživanja: što hrvatski studenti misle o menzama i koliko dnevno troše na hranu?

Objavljeno 28.11.2014.

Portal MojFaks proveo je istraživanje među studentima koje otkriva koliko su studenti zadovoljni studentskom prehranom – cijenama hrane i obroka, njihovom kvalitetom, ponudom menzi i sličnim problemima vezanima uz ovaj važan dio studentskog života. Odličan odaziv studenata samo nam je potvrdio da je prehrana dostupna studentima važan dio njihove svakodnevice.

'Zašto u menzi jedemo go***?' - je li ovaj put studentima prekipjelo?

Objavljeno 17.03.2014.

U Facebook grupi koja okuplja studente iz doma Cvjetno, povela se rasprava o kvaliteti hrane koju konzumiraju u menzi koja se nalazi u sklopu doma. Crvi i žohari opet su, nažalost, prečesto spomenuti u ovoj raspravi.

Aplikacija “Menzona” – da se više nikad ne izgubite tražeći menzu

Objavljeno 26.02.2014.

Jeste li se ikada osjećali kao Dorothy koja ne zna je li stigla u Kanzas ili nije? Ako nemate omiljenu menzu kojoj ste odani i svrbe vas stopala pa biste rado menije kušali svaki dan u drugom interijeru - preuzmite besplatnu aplikaciju Menzona!

Plati i pojedi – iz menze se više ne može iznositi hrana!

Objavljeno 04.02.2014.

Od subote je na snazi novi Pravilnik o potpori za pokriće troškova studentske prehrane koji nalaže zaposlenicima menzi kontrolu iznose li studenti hranu izvan menze.

Od subote nove/stare cijene u menzama!

Objavljeno 30.01.2014.

Iako je prošle godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo odluku o smanjivanju subvencije za hranu u menzama, takva odluka nije dugo ostala na snazi.

Mega krumpir iz McDonalds’a porazio sve hamburgere i sendviče po broju kalorija!

Objavljeno 04.12.2013.

Svi se slažemo da je Amerika zemlja fast fooda i mega velikih porcija – svega! Auti su im ogromni, ceste isto, ljudi su pretili, za mršavlje (čitaj: normalno uhranjene) ljude izmislili su i konfekcijsku veličinu 0 (nula), a sad su ponudili i Mega Potato!

Fotomontaža ili...? Studenti 'pronašli' 327 eura u zelenoj salati u menzi!

Objavljeno 14.10.2013.

Iako se bura oko poskupljenja studentskih menzi polako stišava, dio studenata ne odustaje od potrage za kojekakvim nedozvoljenim živinama u hrani, a čini se kako je najviše na udaru zelena salata. Nakon gliste i pauka, u salati su pronađeni i euri!

Osam od deset studenata se udeblja za vrijeme studiranja!

Objavljeno 08.10.2013.

Novo istraživanje pokazuje kako stres, alkohol i nezdrava prehrana utječu na to da se osam od deset studenata udeblja za vrijeme studiranja.

Stigao plan studentskih prosvjeda: Bojkot kolačima i blokada fakulteta

Objavljeno 04.10.2013.

Studenti koji stoje iza Facebook stranice i inicijative 'Peticija za vraćanje starih cijena u menzama' javili su nam se s priopćenjem u kojem se osvrću na trenutnu situaciju vezanu za poskupljenje hrane u studentskim menzama. Tu je i plan prosvjeda...

Foto: Umjesto kvalitetnije hrane studenti dobili – glistu u salati!

Objavljeno 03.10.2013.

Proteklih dana studente je šokiralo poskupljenje hrane u menzama, a sada su dobili i glistu u zelenoj salati. Zgodno, zar ne?
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se