Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studenti medicine

Tog ima samo kod nas! Isti faks, profesori, posao – a različite plaće...bitno je samo koje su godine upisali studij

Objavljeno 02.10.2019.

Neki imaju licencu za rad, neki nemaju. Neki će raditi pod nadzorom, neki će biti pripravnici. Plaća? Pripravnicima bruto 6350, a onima koji će raditi 'pod nadzorom' i s licencom za samostalni rad 9449 kuna!

Vraćaju osmijeh na lice: Studenti medicine u Rijeci izrađuju vlasulje za bolesnu djecu

Objavljeno 12.03.2019.

U Rijeci se trenutno odvija nešto jako humano, lijepo i slatko! Naime, studenti Medicinskog fakulteta na inicijativu studentice Sare Volej te studenta Tina Vučkovića odlučili su razveseliti bolesne mališane i pokloniti im kosu.

Nauče li već na faksu biti neljubazni? Studenti medicine iz tri Hrvatska grada otkrivaju jesu li spremni za teške razgovore s pacijentima

Objavljeno 12.01.2018.

Doktori medicine, odnosno liječnici, ljudi su koji su svoje školovanje i život posvetili liječenju drugih. Iako se radi o humanoj profesiji osoba posvećenih pomaganju drugima, nerijetko se u javnom prostoru čuju izjave osoba nezadovoljnih tretmanom koji su dobili u ordinaciji ili ambulanti.

282 eura, praksa, plaćeni smještaj: Strane klinike stipendiraju hrvatske studente medicine i odvode ih iz zemlje

Objavljeno 18.12.2017.

Mjesečna stipendija od 282 eura tijekom četiri godine, četverotjedna praksa dvaput godišnje uz plaćen put i smještaj, redovno praćen i vrednovan rad stipendista... Uvjet je poznavanje osnova njemačkog jezika i spremnost na njegovo daljnje učenje. Studij iz snova?

90 studenata već je potpisalo ugovor: Stranci vrbuju studente medicine i planiraju im karijere u svojim zemljama

Objavljeno 05.12.2017.

Više od 90 studenata završnih godina medicinskih fakulteta u Osijeku i Rijeci potpisalo je da će u inozemstvu odraditi specijalizaciju i nakon toga oni su slobodni ljudi, ali malo je vjerojatno da će se vratiti...

Koristili društvene mreže za varanje na ispitu: Zbog par 'prepisivača' cijela generacija snosit će posljedice

Objavljeno 30.03.2017.

270 studenata ponavljat će završni ispit zbog nekolicine onih koji su odlučili varati. Da tragedija bude još veća – radi se o studentima medicine završne godine.

'Daj mi neki lijek da ne moram doktoru': Studenti medicine otkrili najgore prohtjeve obitelji i prijatelja

Objavljeno 30.03.2017.

Moramo biti iskreni pa reći da smo barem jednom guglali simptome neke bolesti da bismo saznali 'što nam je' jer se polako pretvaramo u hipohondre i paranoike. No, ako imamo prijatelja koji studira medicinu onda ne moramo guglati. Dovoljno je poslati poruku ili nazvati...

Studenti medicine pokusom pokazali kako izgledaju pluća nakon 20 cigareta

Objavljeno 01.08.2016.

Već i ptice na grani znaju da ti jedna cigareta skraćuje život za otprilike 11 minuta...

Profesor studente posramio ispitnim pitanjem o njihovoj čistačici

Objavljeno 22.07.2016.

Svaki posao je zaista potrebno cijeniti, jednako kao i osobu koja to radi. Što god se radilo, bitno je biti dobar u tome. Ova priča je dokaz da posao čistačice nije manje vrijedan od onoga učiteljskog, nastavničkog ili nekog drugog...

Samo najbolji postaju kirurzi: bizaran test za najbolje studente medicine

Objavljeno 04.08.2015.

Umjesto testiranja potencijalnih kirurških pripravnika i njihovih operativnih potencijala na pravim pacijentima, jedna japanska bolnica došla je na ideju inovativnog procesa testiranja na minijaturnim origamijima, ali i na sušiju.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se