Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studentski zbor

Šire krila za one koji ne mogu: Najveći studentski tim trkača trčat će na humanitarnoj utrci WFL u Zadru

Objavljeno 16.03.2017.

WFL utrka je humanitarnog karaktera čiji je cilj prikupljanje sredstava za fond liječenja amiotrofične lateralne skleroze (nepovratne ozljede kralježnice). Ove se godine trči četvrti put na 6 kontinenata i preko 30 lokacija u svijetu.

Plaćaju iz vlastitog džepa: Pet mjeseci od useljenja u nove domove subvencijama ni traga

Objavljeno 15.03.2017.

Grešku riječkog Studentskog zbora platit će studenti jer još uvijek nisu ostvarili pravo na subvencioniranje smještaja u novim paviljonima na Trsatu. Naime, Zbor je trebao napraviti model po kojem će se naknade za subvenciju smještaja naplaćivati i listu studenata koji imaju na to pravo, ali to nije učinjeno.

Kreće izrada budućeg zakona o studentskom radu: Hoće li izvanredni studenti moći raditi preko SC-a?

Objavljeno 15.03.2017.

Na početku godine Hrvatski studentski zbor vodio je pregovore o Pravilniku o posredovanju pri učeničkom i studentskom zapošljavanju s Ministarstvom financija te Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Rezultat je taj da će se studentski rad napokon zakonski regulirati.

College2Business konferencija: Kroz sedam gradova s jednom vizijom - živjeti i uspjeti u Hrvatskoj

Objavljeno 13.03.2017.

Iz godine u godinu povećava se broj mladih koji u potrazi za poslom odlaze izvan Hrvatske. Ipak, jedan dio studenata želi uspjeti u Hrvatskoj.

4. paviljon nije zaboravljen: Studentski zbor u Roku prikuplja pomoć za studente – pridruži se i ti!

Objavljeno 28.02.2017.

Prošli tjedan je bio težak za stanovnike četvrtog paviljona iz doma Cvjetno jer im je požar priuštio mnogo stresa, a nekolicini i veliku materijalnu štetu. No, njihove brige lakše su jer kolege iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu organiziraju prikupljanje donacija kako bi proces oporavka prošao što bezbolnije.

Otvorene prijave za sveučilišna sportska natjecanja u Zagrebu

Objavljeno 23.02.2017.

Iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu stižu vijesti o početku sveučilišnih sportskih natjecanja za akademsku godinu 2016./17.

Više novca za više studenata: Broj stipendija uskoro raste s 5400 na 13 tisuća

Objavljeno 20.02.2017.

Članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu objavili su vijest koja će razveseliti brojne studente: broj stipendija povećat će se i to već sljedeće godine.

Student prava protiv festivala: 'Zašto trošimo ogroman novac na alkohol i zabavu?'

Objavljeno 02.02.2017.

Krajem prošle godine Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za izbor novog rektora. Prijave na natječaj trajale su do 9. siječnja, a do 19. veljače kad će napokon biti odabran novi rektor ili nova rektorica, studenti su imali priliku kandidatima za ovu funkciju postaviti razna pitanja.

Studenti nezadovoljni: Je li i Studentski zbor kriv što će studenti plaćati veći porez?

Objavljeno 09.01.2017.

Od prošlog tjedna studenti su uznemireni i nezadovoljni zbog novih izmjena Pravilnika o porezu na dohodak koji predviđa oporezivanje zarade koju studenti godišnje uprihoduju, a koja je veća od 15 tisuća kuna. Osim što su zbog ovoga vrlo bijesni na Vladu, ljuti su i na Studentski zbor.

SZZG reagirao: Neoporezivi godišnji iznos sada je veći od 60 tisuća kuna

Objavljeno 05.01.2017.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu sastao se s predstavnicima Ministarstva financija i Porezne uprave. Nakon sastanka na svojim su stranicama podijelili pojašnjenje izmjena Pravilnika.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se