Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom umjetnost

Oživi kulturu i pomozi kolegama u kriznim vremenima: Inicijativa studenata ADU-a zove vas u 'drive in' – uz fizičku distancu

Objavljeno 29.04.2020.

Potaknuti nastalom situacijom uslijed pandemije koronavirusa, studenti Akademije dramskih umjetnosti žele oživjeti kulturu u Hrvatskoj, ali i ujedno dati podršku svim studentima Sveučilišta u Zagrebu koji se trenutno nalaze u kriznom razdoblju. Tako je nastao projekt 'Drive in kultura'.

Novi studijski program za sve 'vizualne tipove': Prvih 15 brucoša s nastavom može započeti već najesen

Objavljeno 28.04.2020.

Trogodišnji preddiplomski studij Dizajna vizualnih komunikacija i grafički dizajn mogao bi startati već najesen.

Novi programi: U ovom slavonskom gradu uskoro studij šumarstva, farmacije i povijesti umjetnosti

Objavljeno 15.02.2019.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku uskoro pokreće studij šumarstva, povijesti umjetnosti i farmacije. Rektor Sveučilišta, Vlado Guberac, rekao je da se mladi iz Slavonije koji odu te iste studije pohađati u druge gradove, nažalost ne vrate pa bi se to htjelo promijeniti i zadržati ih u Slavoniji.

Poznati glumac i voditelj objavio fotku iz studentskih dana pa sve iznenadilo kako je njegov kolega nekada izgledao s kosom

Objavljeno 13.11.2018.

Glumci Tarik Filipović i Rene Bitorajac dobro su poznat tandem jer često glume zajedno te vode emisije, a prije puno godina su i studirali zajedno na Akademiji dramskih umjetnosti. Tarik je objavio fotku s Reneom iz studentskih dana i pokazao da njegov kolega nekada nije bio ćelav.

Bez studija glume u Zagrebu: Hoće li Akademija dramskih umjetnosti zatvoriti svoja vrata?

Objavljeno 13.04.2018.

Franka Perković, dekanica Akademije dramske umjetnosti, upozorila je na opasnost od zatvaranja navedene obrazovne institucije. K tome, osvrnula se i na ponovno biranje rektora Damira Borasa unatoč svim aferama koje se vežu uz njega.

STEM nije jedini put ka uspjehu: Istraživanje pokazalo – društvenjaci jednako zapošljivi i sretni

Objavljeno 09.02.2018.

Podaci novog istraživanja mogli bi vas šokirati: iako se sve češće može čuti fraza da su diplome stečene u STEM području najbolji recept za brzo i sretno zapošljavanje, novi podaci kreću se u smjeru koji pokazuje da do tog cilja možete doći i drugačije...

Studij koji mami mlade u Slavoniju: Medicina i umjetnost spojili se na samo jednom mjestu u Hrvatskoj

Objavljeno 27.11.2017.

Spoj umjetnosti i medicine postoji, a studij za one koje žele ljude liječiti spojem glazbe, plesa i glume nalazi se u srcu Slavonije. U Osijeku se može studirati art terapija i upravo taj studij motivira mlade na dolazak u Osijek, baš kao i njihove profesore.

Bolja od svih s predznanjem: Rasturila na prijemnom za Likovnu akademiju iako je došla iz potpuno drugačije škole

Objavljeno 22.08.2017.

19-godišnja Nikolina Milovanović prva je učenica Srednjoškolskog centra Srebrenica koja se nakon rata odlučila studirati slikarstvo - upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju sa najviše osvojenih bodova na prijemnom ispitu.

Studenti iz šale ostavili ananas na izložbi, a ljudi mislili da je to moderna umjetnost

Objavljeno 16.05.2017.

Postoje dvije vrste ljudi: oni koji vole modernu umjetnost i oni koji ju apsolutno ne shvaćaju. Danas se sve čini kao moderna umjetnost, a tom mišlju se vodili su se i studenti iz Škotske koji su se našalili s postavom izložbe kada su ondje ostavili ananas.

Genijalno: Dobila odbijenicu od faksa pa od nje napravila neočekivano

Objavljeno 27.01.2017.

Studenti u Hrvatskoj to nisu iskusili na takav način, ali studenti iz SAD-a ili Velike Britanije dobivaju odbijenice sa sveučilišta kada na njega nisu primljeni. Jedno takvo 'nesretno' pismo dobila je i jedna Britanka pa od njega napravila likovno djelo.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se