Mojfaks.hr u Vijesti

4 životne vještine kojima moraš ovladati (najkasnije) do dvadesete

U obiteljskom domu vjerojatno si biola pošteđena većine kućanskih poslova, ali nakon odlaska na fakultet stvari će se ozbiljno promijeniti.

25. studenog 2015 14:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Evo koje vještine moraš savladati ili ih dodatno izbrusiti (najkasnije) do dvadesete godine jer se od tebe očekuje da to napraviš!



Nauči kako se probuditi

advice,

Ako ti nisi taj (ne)sretnik, budi siguran/na da ćeš na faksu upoznati nekoga tko se nikako neće moći probuditi bez tuđe pomoći. Iako je možda mama servis povlačenja prekrivača i deranja odrađivao posao, na fakultetu si prepušten/a samome/samoj sebi. Dobar cimer možda će ti koji put uskočiti i prodrmati te kad skuži da snoozaš do besvijesti, ali ne očekuj konstantu uslugu – i on/a ima svoje obaveze i neće uvijek biti tu da te probudi. Napravi što god je potrebno – samo pronađi način da ustaneš na vrijeme.

Nauči skuhati tjesteninu

advice,

Možda nemaš vremena za gastro-kulinarske vratolomije, ali morao/la bi znati skuhati barem tjesteninu iz vrećice. Brzo je gotovo, trebaš samo malo vode u koju ćeš istresti sadržaj vrećice i nekoliko minuta kuhati i to je to. A i dolazi u brojnim okusima!

Nauči prati veš

advice,

Nažalost, magična vila koja posprema i pere tvoj veš neće se više pojavljivati jer je ta vila bila tvoja mama, a osim ako nemaš dovoljno financija da jednostavno kupiš novu odjeću kad god se usmrdiš u staroj, morat ćeš naučiti kako se pere veš. Koji deterdžent, omekšivač, na koliko stupnjeva i koji program odabrati...ne zvuči jednostavno zar ne? Zato i jest vještina!

Nauči komunicirati s ljudima

advice,

Svi imamo asocijalnih trenutaka kad bismo se radije zarolali u neku dekicu i kao čahura proživjeli sljedećih nekoliko dana (ili mjeseci), ali fakultet jednostavno nećeš preživjeti ako se izoliraš. Bondaj se s cimerima, uspostavljaj neugodni kontakt pogledima s ljudima u hodnicima ili na predavanju, predstavi se profesorima (za početak barem onima koji ti ne utjeruju strah u kosti). Fakultet je idealna prilika da upoznaš nove ljude i sklopiš prijateljstva od kojih će neka potrajati cijeli život. Osim toga, budi siguran/na da će na faksu biti još hrpa jednako čudnih i asocijalnih osoba pa ćete se svi skupa lijepo moći ne-družiti.

L.B./izvor: Cambio
foto: imagebycheeba.com

Još vijesti