Mojfaks.hr u Vijesti

5 tipova cimera s kojima ćete se susresti tijekom studentskog života

Čak i kada dijelite sobu u domu ili stan s osobom koju poznajete i s kojom se slažete, izgledne su poneke svađe, vrištanja i predbacivanja – a kako je tek kada ne možete birati osobu s kojom ćete živjeti!

25. veljače 2015 15:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ako niste izuzetno fleksibilni i tolerantni, velike su šanse da naletite na osobu koja će vam, zbog nekih stvari (ili svega), ići na živce. Ovo je 5 tipova cimera s kojima ćete se susresti za vrijeme studentskog života:

#Party animal

Na prvu loptu ovakva osoba može djelovati zabavno, ali negdje između njenog lupanja tanjurima i šalicama u 5 ujutro nakon ludog izlaska u ponedjeljak i cjelodnevnog povraćanja nakon burnog tuluma, shvatit ćete da živite s osobom koja bi vas mogla dovesti u nevolju. Osim što se vjerojatno nećete naspavati, zahvaljujući \'party animal\' cimeru, portiri bi vam mogli nešto češće pokucati na vrata sobe ili biste mogli imati problema zbog mirisa trave koji se širi oko vaših vrata. S ovakvom osobom najbolje je odmah u startu postaviti granice.




#Prljavac

Koliko god se trudili da vaša soba ili stan izgledaju uredno i slatko, nikako ne uspijevate zahvaljujući razbacanim stvarima vašeg cimera? Da, živite s osobom koja ima potpuno drugačije poimanje \'urednosti\' od vas. Jedino što možete učiniti jest napraviti raspored čišćenja koji ga obvezuje na periodično pospremanje, ali ćete se vjerojatno i dalje morati suočavati s njegovim smrdljivim čarapama ispod stola. Kako biste poštedjeli vlastite živce, savjetujemo vam da jednostavno prihvatite situaciju i eventualno čistite malo više nego inače.


#Osamljenik


Kada izlazite iz sobe, ona je tamo. Kada se vraćate, opet je tu. Ako ne uči ili ne jede, leži u krevetu i muli? Čestitamo, cimerica vam je prava \'no lajferica\'! Jedina prednost ovakve cimerice jest što vas neće daviti pričama i problemima jer – cijelo vrijeme šuti.



#\'Wannabe\' mama

Baš kada ste pobjegli u drugi grad, daleko od roditelja i njihovog zvocanja, dobili ste \'wannabe mamu\' za cimericu! Ona će vas prijekorno gledati nakon što odete učiti u knjižnicu, a vratite se s tri piva \'u guzici\', prespavate predavanje ili zaboravite skripte na faksu. S njom nećete poželjeti dublje prijateljstvo, a najbolje je da izbjegavate pričati o problemima jer će vas uglavnom \'oprati\'.

#Ludo zaljubljena cimerica

Mislili ste da ćete dobiti cimericu, ali ste dobili paket: nju i njenog dečka! Pripremite se na mnogo zvukova cmakanja, ljigavog tepanja i iritantnog smijuljenja. Čak i kada nije u vašoj sobi, oni će komunicirati putem WhatsAp-a, skajpa, facebook chata, mobitela... Nemoguće ih je izbjeći! Investiranje u čepiće za ući odjednom ne zvuči kao loša ideja.

Foto: Shutterstock
Izvor: CollegeCandy.com
I.N.

Još vijesti