Mojfaks.hr u Vijesti

6 čudnih stvari zbog kojih ćete biti popularniji on-line

Ako pecate u bespućima interneta, znate koliko je teško pronaći partnera. Vaš profil kao da odbija potencijalne kandidate, umjeto da ih privlači. Zašto?

25. kolovoza 2014 18:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

6 čudnih stvari zbog kojih ćete biti popularniji on-line

Znanost kaže da ćete pomoću ovih uvrnutih savjeta lakše pronaći partnera na internetu.

Ako je vjerovati statistici, hoće li se nekome svidjeti vaš profil ovisi o mnogo faktora, a najčešće na njih ne možemo utjecati. Odbijanac može biti posljedica bilo čega – vašeg omiljenog sporta ili boje kože, vokabulara…

Evo što će otvoriti mnoga vrata, tvrde znanstvenici…

1. Koristite ove riječi da biste se opisali


Nakon što su proučili 12 tisuća profila sa stranice eHarmony, stručnjaci za veze i dejtanje otkrili su da vam neke riječi osiguravaju uspjeh kod suprotnog spola. Tako su žene koje su u svom opisu koristile riječi kao “ambiciozna”, “slatka”, “pažljiva” češće kontaktirali zainteresirani muškarci, a djevojke su češće kontaktirale dečke i muškarce koji su koristili riječi poput “strastven”, “fit”, “ambiciozan” i “dobre moći opažanja”.

2. Snimite svoju profilnu fotku u prirodi – ako ste frajer


Studija koju je proveo Zoosk otkrila je da su muškaci koji su svoju profilnu fotku snimili izvan kuće imali 19% više poruka. Čini se da potencijalne kandidatkinje žele vidjeti muškarce u obavljanju stereotipnih zadataka i fizički napornih poslova.

No, isto nažalost ne vrijedi za djevojke. One koje su se odvažile i postavile ovakvu fotku, dobivale su 40% manje poruka.

3. Bijeli zubi

Četkajte tri puta dnevno po nekoliko minuta! Kad je Market Tools Inc. ispitala 5,481 samca, stara 21 godinu i više, otkrili su da je 58% muškaraca bijele zubiće navelo kao “must-have”, a isto je navelo i 71% žena. Dobra higijena na visokoj je cijeni!

4. Razmetanje i razgovaranje o vlastitom tijelu

Izgled je itekako važan, posebno kad partnera tražite putem interneta. Prema infografici sa stranice Wired, muškarce ne zanima samo selfie na kojemu mogu vidjeti vaše lice, nego i oni koji otkrivaju cijelo tijelo. Trbuh je navodno najbitniji u ocjenjivanju profilne slike, a odmah zatim slijede stražnjica i noge. Istraživači iz Plenty of Fish otkrili su da su žene (od 25 do 35 godina) koje su se opisale kao “mršave” dobile najviše poruka, a odmah nakon mršavica internet voli “atletski građene” djevojke. One su bile druga nejpopularnije prilikom istraživanja. Žene koje su se kategorizirale kao “prosječne” bile su na trećem mjestu po količini poruka koje su dobivale.

Kod muškaraca su najviše uspjeha požnjeli “atletski” tipovi, ali ovakvo opisivanje nije polučilo niti približno pozitivan efekt kao kod žena.

5. Bavite se surfanjem i jogom

Koje vas tjelesne aktivnosti čine najprivlačnijima? Ako je suditi po istraživanju Wired-a, od tisuću mogućih aktivnosti, za muškarce je najbolje da se bave surfanjem, a za žene – jogom. To će im osigurati najveći interes potencijalnih udvarača.

6. Smajlića tipkajte s ‘nosom’!

Kad nekome pišete poruku, ne libite se ubaciti i koji emotikom, otkrila je studija web stranice Zoosk. A ako se odlučite na smajlića, obavezno ga tipkajte s ‘nosom’. 13% više pozitivnih odgovora stiglo je osobama koje smajlija tipkaju sa nosom :-), a oni bez nosa :) imaju 66% šanse da ih potencijalni udvarači ignoriraju.

L.B./izvor: Your Tango
foto: sxc.hu

Još vijesti