Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

700 'kunića' stipendije: Grad Šibenik stipendira studente prvog šibenskog sveučilišnog studija

MojFaks | Vijesti, 08.05.2015.700 'kunića' stipendije: Grad Šibenik stipendira studente prvog šibenskog sveučilišnog studija

Grad Šibenik stipendirat će deset studenata s područja Šibenika koji će u tom gradu, akademske godine 2015./2016. upisati preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, čiji je nositelj Sveučilište u Zagrebu. Visina stipendija za studente iznosit će 700 kuna mjesečno, a uvjeti dodjele stipendija bit će navedeni u natječaju čija se objava očekuje u srpnju ove godine.

"Mnogo sam puta dosad isticao kako je Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije naš prioritet, projekt iza kojeg čvrsto stojimo, svjesni njegove važnosti za grad Šibenik. Smatram da je riječ o jednom od najvažnijih projekata novije gradske povijesti, zbog čega ga Grad ovako odlučno podupire. Otvorenjem Studija stvorit će se i mogućnost mladim ljudima za ostanak u rodnom gradu, što je jedan od osnovnih preduvjeta snažnog razvoja Šibenika. Cijelo vrijeme ponavljam kako su mladi okosnica za našu budućnost, a ovim projektom to i potvrđujemo", rekao je gradonačelnik Šibenika, dr. Željko Burić.

Grad Šibenik osigurao je za Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije prostor u iNavis centru te sufinancirao radove na uređenju predavaonica i opremanja laboratorija, a u proračunu je predviđena i stavka za sufinanciranje troškova izvođenja nastave.

>>Otvoren novi studij energetike u Šibeniku<<

Radovi na uređenju prostora u zgradi iNavisa u kojima će biti smješten Studij upravo su u tijeku, a prema ugovoru, trebali bi biti gotovi do srpnja ove godine.

Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije prvi je korak u osnivanju samostalnog šibenskog sveučilišta.

U osnivanju su još dva studija, Studij akvakulture i Studij zaštite okoliša, koji bi trebali profunkcionirati u narednim akademskim godinama, te stvoriti uvjete za osnutak samostalnog Sveučilišta Šibenik.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Šibenski portal
foto: screenshot/YouTube


ŠibenikStudij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energijeiNavis centarstipendiranje studenata700 kunasamostalno šibensko sveučilišteakvakultura i zaštita okolišaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se