Mojfaks.hr u Vijesti

8 gadgeta koji trebaju svakom studentu

Ljepota znanja u današnje doba je što je povazano s gomilom gadgeta. Bilo da trebate napisati seminarski na svom kulovitom netbooku, pogledati si raspored predavanja i obveza na smartphoneu ili snimiti predavanje sa svojim mp3 playerom...

16. studenog 2010 14:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Evo par neizostavnih studentskih igračaka:

Netbook

Dobra stvar sa malim prijenosnim računalima je ta što su dovoljno dobri da biste na njima obavili sve akademske dužnosti i dovoljno loši da se na njima ne bi mogli igrati i gubiti vrijeme. Nove generacije netbooka poput Asusovog Eee PC 1005 HA imaju bateriju koja traje osam devet sati. Idealno za pisanje seminarskih na ljuljački, u bircu ili gdje vam se već glava i prsti najbolje izražavaju.

Smartphone

Pametni telefoni su sjajno pomagalo za gro studentskih tegoba. Recimo okidanje pokoje špane na dosadnim predavanjima. No, pametni telefoni će vam poslužiti kao alarm, kao podsjetnik na dužnosti, rasporede sati ili za čudo božje, da nazovete profesora i dogovorite konzultacije. No dobro, to možete i sa telefonske govornice.

Viseći džepovi za vrata

Odlični izum čija je jedina svrha pomoći vam da ne zaboravite neku ključnu stvar po izlasku iz stana. Ključeve recimo. Pod nazivom "doorganizer", tuljac s par đžepića služi sa ostavljanje malih stvari koje apsolutno morate imati sa sobom prije nego zalupite vrata. Objesi se o kvaku, a unutra stane svašta nešto... kemijske, telefoni, ključevi, vjerojatno i šalabahter koji si složio sa sutrašnji pismeni.



Portabilni skener

Tehnološki osvješteniji kolege već odavno ne cupkaju u redu za fotokopiraonu, nego se jednostavno odšetaju do knjižnice i skeniraju knjige. Džepni skener je dušu dao za brzopotezno fotkanje stranica koje potom možete prebaciti na svoje računalo. Probajte s modelom TS Elite. No, ima i drugih dakako.



Protuprovalna vrećica za sendvič

Nema goreg osjećaja nego onaj kad vam kolega krišom pojede neku gurmasnku poslasticu koju ste si dofurali iz menze. Postoji zgodna stvarčica za sve koji se boje da će im netko maznuti klopu. Na najlonu kojim omatate hranu nacrtana je plijesan, tako da vaša jestvina izgleda totalno pokvareno. E sad, ako je sendvič i stvarno pljesnjiv... što reći – savšena kamuflaža.




Podložak za hlađenje laptopa

Svi koji su ikada držali prijenosno računalo na koljenima znaju kako se te stvarčice znaju popaliti. Nakon pola sata i nešto vas solidno pecka po koljenima, a nije bič vašeg sadomazo partnera. Riješite problem posebnim podloškom pod nazivom HeatDefense koji pomoću kristalne mješavine apsorbira toplinu.

Gigantski prijenosni hard

Do pred nekoliko godina ljudi sa prijenosnim hard diskom od par desetaka gigabajta su bili bića s drugog planeta. Danas ako nemate barem 100 gigi u džepu, nitko ste i ništa. Naš savjet - pogledajte ponudu čvrstih diskova Seagate FreeAgent Go. Za petstotinjak kuna imati ćete zvijer od 640 gigabajta koja će vas vjerno slijediti kao cucak. Uz to, fajlovi su automatski šifrirani, tako da ti nitko neće moći popaliti seminarski koji si mukom prepisao u nacionalnoj knižnici.



Pametna kemijska

Senzacija za sve koji još uvijek vole držati olovku u rukama, Livescribe digitalna kemijska zapamtit će sve što ste rukom ispisali na posebno izrađenoj bilježnici uz koju dolazi, te ćete svoj rukopis moći prebaciti u računalo i pretvoriti u pretraživi tekstualni fajl. Uz to, možete olovku nakrcti mjuzom i koristiti je kao mp3 player.



Krešimir Dujmović

Još vijesti