Mojfaks.hr u Vijesti

8 stvari koje moraš napraviti tijekom zadnjeg semestra na faksu

Zadnji semestar prije odlaska u nepoznato... Niste mislili da će ovako brzo doći, zar ne?

24. veljače 2016 15:51
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kraj studiranja, diploma, zadnji semestar – stvari su koje nam se čine svjetlosnim miljama daleko i kao da se nikada neće dogoditi baš nama. No, koliko god vam daleko izgledao, zadnji semestar galopira prema vama, samo to još možda ne vidite ni osjećate.

I što sad? To vrijeme je došlo, već ste jednom nogom van faksa i u dugoročnim planovima za budućnost koja će biti puno ozbiljnija i teža od ovih nekoliko godina koje ste proveli na svom faksu.

Zbog toga se pobrini da je zadnji semestar dostojan svog imena i značaja. Provedi ga najbolje kako možeš. Evo nekoliko prijedloga!

* Upiši neki izborni kolegij samo za zabavu

Ovo je zadnja prilika da upišeš neki izborni kolegij koji te zanima, a možda ti ne treba što se zbrajanja ECTS-a tiče. U ovom trenutku sigurno si upisao/la dovoljno kolegija za skupiti potrebne bodove i zadovoljiti službeni popis obaveznih kolegija stoga se počasti nekim kolegijem koji te istinski zanima, a nisi prisiljen/a slušati ga. Samo zato jer možeš! Upiši nešto kreativno, zabavno, nešto na dobrome glasu, čak i ako nema veze sa tvojim studijem i studijskim grupama. Ovo je zadnji vlak za takvu avanturu!

* Otkrij i obilježi neki novi dio faksa, kampusa ili studentskog doma


foto: Tumblr

Koliko si vremena proveo/la na svom faksu, kampusu ili studentskome domu? Znaš li već kako izgleda pogled s najvišeg kata zgrade? Znaš li za skrivenu sobicu u kojoj se kolege sastaju? Znaš li kako miriše kuhinja kad cimeri i prijatelji s kata peku palačinke? Popni se na vrh doma ili faksa, pogledaj grad oko sebe i prisjeti se s najboljim kolegama kako vam je bilo lijepo. Vjeruj nam – bit će dana kad će ti to sve jako nedostajati.

* Uči cijelu noć – jer ti to možeš


Svi mi učimo do jutarnjih sati kad moramo, ali kad si zadnji put to napravio/la samo iz fore? Nađi se s nekoliko kolega koji također pripremaju jedan od zadnjih ispita, popijte pivo ili malo vina i ostanite budni do jutra – čavrljajte, smijte se i nikako nemojte učiti. Fakultet si praktički završio/la – što se najgore može dogoditi?

* Upoznaj nekog novog

Nije bitno kako ni gdje, ali pokušaj zadnji semestar pamtiti i po tome. Ima li u tvojoj generaciji neko tko ti se oduvijek sviđao na neki način, a nikada mu/joj nisi prišao/la? S nekime si oduvijek želio/željela na kavu, ali se to nikada nije ostvarilo. Sad je vrijeme za nadoknaditi jer se nakon diplome vjerojatno više nikada nećete vidjeti.

* Cuganje po danu


foto: Tumblr

Zamisli samo: roštilj, lijepo vrijeme, zelenilo i ptičice svuda oko vas, a ti i tvoja ekipa s faksa slavite kraj studiranja. Ponekad je zabavnije i bolje piti danju nego divljati noću.

* Potroši sav džeparac na putovanje s kolegama


foto: favim.com

Posegni u kasicu-prasicu i zadnje novce koje si dobio/la od bake i otputuj s najdražim kolegama negdje. Ne mora to biti egzotična, udaljena zemlja. Vikend u nekoj kućici usred planine bit će jednako dobar, odlazak u Budimpeštu ili Beč neće koštati puno, a uspomene koje ćete stvoriti pamtit ćete vječno.

* Izvuci se iz kreveta i odi na predavanje

Najozbiljnije, izvuci se iz kreveta i jednostavno odi na predavanje. Nemoj se zamarati time kako izgledaš – pojavi se u ležernom izdanju koje odaje stav \'baš me briga\'. Napravi to samo da kasnije možeš reći da jesi.

* Partijaj svaku večer

Ok, ovo je malo teže izvedivo jer većina nas unatoč položenim ispitima i odrađenim seminarima i dalje ima poprilično puno oabveza, ali onda barem prihvati i iskoristi svaku priliku koju imaš za izlazak. Nemoj propuštati prilike da izađeš s prijateljima, napiješ se i isplešeš do mile volje – ovo je zadnja prilika za takvo rasterećeno i bezbrižno ponašanje.

L.B./izvor: College Times
foto: Pixabay

Još vijesti