Mojfaks.hr u Vijesti

Afera Facebook se nastavlja: studentice su mogle proći i 'gore'

Razmotrit će se odluka povjerensta Ekonomskog fakulteta o kaznama za tri studentice, a sve će biti odlučeno na sjednici 16. prosinca.

11. prosinca 2014 12:24
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tri studentice kojima je povjerenstvo Ekonomskog fakulteta izreklo opomene pred isključenje imaju šansu da im se stroge mjere povjerenstva ponište.

Ksenija Dumičić, predsjednica stegovnog povjerenstva, objasnila je na temelju čega je povjerenstvo donijelo odluke. Naglašava da je odluka jednoglasna, a donio ju je peteročlani sastav od tri profesora i dva predstavnika studenata, prenosi Jutarnji.hr.

\'Studentice su postupile suprotno našem pravilniku.\' - izjavila je Dumičić dodavši kako povjerenstvo nije imalo priliku kazniti nepoznatog autora prvoga posta na Facebookovoj grupi ZGEF Zagreb. Njegov je post bio vulgarniji od komentara studentica.

Studentici koja nema pravo polagati ispit godinu dana navodno prijeti mogućnost gubitka prava na studij, ali predsjednica povjerenstva tvrdi da su mjere donesene u skladu s fakultetskim pravilnikom te ih ne smatra prestrogim.

\'Da je stegovna mjera bila drastična kao što insinuirate, sve tri studentice izgubile bi pravo na studij jer bi mjera glasila isključenje.\' - tvrdi predsjednica Ksenija.

Studentica koja je pokazala žaljenje zbog toga što je pljuvala po referadi i zatim obrisala svoj post dobila je najblažu kaznu od šest mjeseci zabrane polaganja ispita. S druge stane, studentica koja nije pokazala žaljenje - dobila je najstrožu mjeru, prenosi Jutarnji.hr.

Konačnu odluku o kaznama donijet će fakultetsko vijeće 16. prosinca, za kada je zakazana sjednica.

I.Č./Izvor: Jutarnji.hr
foto: Screenshot/Youtube

Još vijesti