Mojfaks.hr u Vijesti

Dobre vijesti za redovne studente: Odsad bez potvrde o studiranju do zdravstvenog osiguranja

Zdravstveno osiguranje bitno je uvijek i nikako se ne rješava tek kad se pojavi zdraveni problem. Stoga je ova obaveza pri vrhu onih koje svaki student obavlja početkom akademske godine. Prijašnjih godina bilo je potrebno ovjerenu potvrdu s fakulteta odnijeti u HZZO, ali sada to više nije slučaj.

6. studenog 2017 12:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na službenim stranicama HZZO-a stoji obavijest za sve redovne studente i učenike o promjenama koje su nastupile što se tiče prijave obaveznog i dopunskog osiguranja. HZZO-u su dostupni podaci iz Informacijskog sustava studentskih prava (ISSP) eMatice te će se stoga i za akademsku godinu 2017./2018. izvršiti automatska prijava redovitih studenata (hrvatskih državljana s prebivalištem, odnosno boravištem u RH) na obvezno i dopunsko zdravstveno osiguranje, piše na hzzo.hr.

...Dolaziš na faks u drugi grad? Stvari koje obavezno moraš napraviti čim stigneš!...



Izvor: drum.hr

Automatska prijava moći će se provesti isključivo za one redovite studente koji imaju regulirana studentska prava u ISSP-u za akademsku godinu 2017./2018. i imaju matične podatke koji odgovaraju podacima evidentiranima u registrima HZZO-a te u OIB sustavu.

...Umjesto tri klika - tri dana: e-Karton studentima ne olakšava prebacivanje od jednog do drugog liječnika...


...Istražili smo: Hrvatski studenti moraju paziti gdje će se razboljeti...


Svi ostali redoviti studenti, za koje automatska prijava neće biti moguća zbog nepodudarnosti matičnih podataka koji se vode u registrima HZZO-a te u OIB sustavu, kao i redoviti studenti koji su strani državljani s odobrenim stalnim boravkom u RH, morat će se radi reguliranja obveznog i dopunskog zdravstvenog osiguranja obratiti najbližoj ustrojstvenoj jedinici HZZO-a uz predočenje dokaza o prebivalištu, boravištu, odnosno odobrenom stalnom boravku u RH (uvjerenje MUP-a ili osobna iskaznica) te dokaza o redovitom školovanju.


Izvor: svezasve.xyz/hzzo/

Redovitim studentima koji imaju otvoren Osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani, HZZO šalje obavijest o reguliranom statusu u obveznom i dopunskom zdravstvenom osiguranju.

Provjera statusa dostupna je na službenim stranicama HZZO-a www.hzzo.hr., a više informacija o automatskoj prijavi pročitajte na linku.

Ivana Petrić
foto: MojFaks

Još vijesti