Mojfaks.hr u Vijesti

Putujte do faksa cijelu godinu – besplatno! Evo što vam je potrebno...

Studentima s prebivalištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji prijevoz će biti subvencioniran od 5. listopada 2020. do 16. srpnja 2021.

5. listopada 2020 13:07
Putujte do faksa cijelu godinu – besplatno! Evo što vam je potrebno...

Putujte do faksa cijelu godinu – besplatno! Evo što vam je potrebno... Foto: MojFaks

Hrvatske željeznice i Splitsko-dalmatinska županija nastavile su svoju suradnju pa će i ove akademske godine redoviti studenti s prebivalištem na području SDŽ-a od 5. listopada 2020. do 16. srpnja 2021. imati besplatni željeznički prijevoz do mjesta školovanja u Hrvatskoj.

Besplatan prijevoz studentima osiguravaju Županija Splitsko-dalmatinska i HŽ Putnički prijevoz u jednakim omjerima od 50%. Prijevoz studenata osiguran je u 2. razredu redovnih vlakova, a s pametnom karticom studenti će karte preuzimati na blagajnama HŽPP-a i u vlaku.

...Dobre vijesti za studente još jedne županije: Uskoro vlakom do mjesta studiranja i to potpuno BESPLATNO! ...


Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz, studenti trebaju popuniti zahtjev za izradu pametne kartice na koju će im biti dodijeljen profil studenta SDŽ-a, uz predočenje identifikacijskog dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ-a i potvrde SDŽ-a o statusu redovnog studenta. Cijena izrade studentskog profila iznosi 50 kn

...Više od 11 tisuća putovanja godišnje! Studenti još jedne županije imaju pravo na BESPLATAN prijevoz vlakom...


...Jedina županija koja 100% financira prijevoz studentima: Besplatna vožnja vlakom od idućeg ponedjeljka...


Svim studentima SDŽ koji su na pametnoj kartici imali profil \'\'Student Splitsko-dalmatinske županije\'\' moguće je produžiti profil za akademsku godinu 2020/21. na osnovu ovjerenog indeksa ili potvrde fakulteta o upisanoj godini o redovnom studiranju bez dodatne potvrde Županije.

Studenti koji dosad nisu putovali na osnovu profila \'\'Student Splitsko-dalmatinske županije\'\' moraju za dodjelu istog donijeti i potvrdu iz Županije.

A.Z.
foto: HŽPP

Još vijesti