Mojfaks.hr u Vijesti

Besplatna aplikacija za online usporedbu fakulteta

Odabir studija za mnoge je maturante prva važna odluka u životu. Koji fakultet upisati? Nikad lakša odluka uz pomoć besplatne aplikacije 'Usporedi fakultete'

9. svibnja 2012 13:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako bi ta odluka bila što lakša, a odabrani studij odgovarao njihovim željama, potrebama i mogućnostima, portal EduCentar  i  Agencija za znanost i visoko obrazovanje u suradnji su izradili aplikaciju \'Usporedi fakultete\'. Aplikacija će svim budućim i sadašnjim studentima pomoći u usporedbi studijskih programa po kriterijima koje sami odaberu.

Aplikacija \'Usporedi fakultete\' sadržava detaljan popis svih preddiplomskih sveučilišnih, integriranih preddiplomskih i stručnih studija na kojima se u ovom trenutku može studirati u Republici Hrvatskoj.

Osnovna prednost aplikacije \'Usporedi studije\' je mogućnost odabira neograničenog broja studija za usporedbu, kao i kriterija prema kojima će korisnik rangirati studije (npr. broj ECTS bodova, trajanje studija, upisna kvota, broj prijavljenih na jedno slobodno mjesto prethodne godine i slično).

Druga važna značajka je ažurnost. Popis studijskih programa će se redovno obnavljati te dodavati novi kriteriji koji su zanimljivi korisnicima (npr. broj studenta u odnosu na broj predavača, udaljenost lokacije na kojoj se izvodi studijski program do studentskog doma i slično).

Aplikacija \'Usporedi studije\' pomoći će budućim studentima u planiranju njihovih karijera te im omogućiti detaljnu usporedbu uvjeta studiranja na pojedinim studijima u RH prema kriterijima kao što su: broj ECTS bodova, trajanje studija, tip studijskog programa, broj prijava na pojedini studijski program, šanse za upis izražene u postotcima, upisne kvote, potrebe za dodatnim provjerama znanja, i sl.

Projekt je pokrenut kako bi informacije o studijskim programima bile dostupnije ne samo budućim studentima, već i široj javnosti. Istovremeno aplikacija postaje i oblik profesionalne orijentacije koji će korisnicima dati uvid u mogućnosti zapošljavanja nakon završetka određenog studija.

> > > Aplikacija \'Usporedi fakultete\'

Izvor: EduCentar.net


Pročitaj još...
Neobične stvari koje možete studirati
Što studirati? Hrvatskoj trebaju liječnici, anglisti, strojari...
Najbolji svjetski gradovi za studiranje 2012. - pogledaj Top 50


Još vijesti