Mojfaks.hr u Vijesti

Jedina županija koja 100% financira prijevoz studentima: Besplatna vožnja vlakom od idućeg ponedjeljka

Nakon što su sredinom srpnja studenti Splitsko-dalmatinske županije obaviješteni o ukidanju besplatnog prijevoza vlakom do grada u kojem studiraju, stigle su dobre vijesti. Već od sljedećeg ponedjeljka dalmatinski studenti besplatni prijevoz moći će koristiti u punom iznosu.

9. listopada 2019 16:49
Jedina županija koja 100% financira prijevoz studentima: Besplatna vožnja vlakom od idućeg ponedjeljka

Jedina županija koja 100% financira prijevoz studentima: Besplatna vožnja vlakom od idućeg ponedjeljka Foto: MojFaks

"Ugovor o besplatnom prijevozu redovnih studenata  s prebivalištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji do mjesta studiranja u RH bit će potpisan ovaj tjedan. Splitsko-dalmatinska županija je jedina županija u Hrvatskoj koja u potpunosti financira besplatan prijevoz studenata", izjavio je  pomoćnik pročelnika Damir Čarić za portal crljenak.com.

S obzirom na to da na službenim stranicama Hrvatskih željeznica tijekom proteklih tjedana nije bilo službenih obavijesti o besplatnom prijevozu, studenti su se već pripremali na kupovinu karata. U razgovoru s glasnogovornicom HŽPP-a Ivanom Čubelić početkom srpnja povodom ukidanja prijevoza, dobili smo informaciju da je ukidanje samo privremeno, i da će ponovno stupiti na snagu početkom akademske godine, dakle u listopadu. Svi studenti s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske imat će pravo na besplatnu i neograničenu vožnju vlakom do i od mjesta unutar Hrvatske u kojem studiraju.

"Od 13. srpnja 2019. redovnim studentima s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije ne ispostavljaju se besplatne karte za prijevoz vlakom do mjesta studiranja. Na traženje Splitsko-dalmatinske županije ugovorna suradnja Splitsko-dalmatinske županije i HŽ Putničkog prijevoza završava u srpnju i bit će nastavljena početkom sljedeće akademske godine", objasnila je Čubelić za MojFaks.

Bitno je podsjetiti kako svi redovni i izvanredni studenti u Hrvatskoj tijekom godine imaju neograničeno pravo na 50 posto popusta, uz predočenje \'pametne kartice\'.


...Studenti ovih županija moći će vlakom do Splita za 50 kuna: Pogledajte kojih!...


A.Z.
Izvor: crljenak.com
Foto: HŽPP

Još vijesti