Mojfaks.hr u Vijesti

Besplatno pivo i prostituke: Evo kako se motiviraju zaposlenici

Dobro obavljen posao najbolje je obavljen posao. Dobro obavljen posao san je svakog poslodavca. Ali kako doći do toga za zaposlenici uvijek, ili barem veći dio vremena dobro obave svoj posao?

24. travnja 2013 12:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks


>> Stiglo proljeće: Studentice u parku pripremaju ispite u toplesu

Pogađate već, dobrom motivacijom! Dobra motivacija pola je odrađenog posla, znaju svi iskusni poslodavci, a neki od njih stoga su se dosjetili neobičnih motivacijskih tehnika. Saznajte o kojima se radi.

Besplatno pivo svakog petka

Što kažete da firma časti pivom svakog petka u tjednu? E, upravo to doista radi jedna firma s Floride – u lokalnom kafiću svaki zaposlenik ima po jedno besplatno pivo. Događaj zovu Free Cart Fridays te baš svaki zaposlenik dobije po jedno hladno pivo. Živjeli!




>> Novost iz Slavonije: Sladoled od rakije!

Besplatno čišćenje

Tvrtka S. C. Johnson ima oko 12,000 zaposlenika, a bavi se proizvodnjom proizvoda za čišćenje. Svim svojim radnicima nudi razne besplatne usluge čišćenje i pranja rublja.

Šoping centar samo za zaposlenike

Microsoft ima posebne šoping centre koji se zovu \'The Commons\', a čije usluge smiju koristiti samo njegovi zaposlenici. U njima, osim što mogu šopingirati, također mogu jesti te odigrati football ili poslati pošiljku iz poštanskog ureda.

Parada za zaposlenika mjeseca

Tvrtka Zappos ima program nazvan Heroj. U tom programu biraju zaposlenika mjeseca, a obično je to onaj zaposlenik koji dobije najviše bonusa od drugih kolega. Kada se proglasi heroj mjeseca, za njega se održava malena parada u firmi te uz to ima i natkriveno parking mjesto mjesec dana i bon od 150 dolara te – plašt.

Ljubimci u uredu

Tvrtka Airbnb koja se bavi iznajmljivanjem turističkog smještaja dozvoljava svojim zaposlenicima da svakog dana sa sobom dovode kućne ljubimce u ured. Osim ovoga, nude im i satove joge te su postavili stolove za stolni tenis kako bi zaposlenici mogli poigrati kada to žele.


>> Skrivena kamera i (velike) ženske grudi: Pogledajte kako su ovi dečki reagirali!
>> Stiglo proljeće: Studentice u parku pripremaju ispite u toplesu


Prostitutke

Njemačka osiguravajuća kompanija održava godišnje partije za top zaposlenike na kojima im se nude - besplatne prostitutke. Mogu izabrati koju hoće i biti s njom koliko žele, sve na račun firme.



Odjel za zabavu

Jedna američka firma ima Odjel za zabavu koji organizira \'dan pidžama\' ili \'dan kada se oblačimo kao sedamdesetih godina\'. Cilj je da tih dana ljudi dođu obučeni na određeni način i pri tome se dobro zabave i zbliže.

Majmun u uredu

Eric Ryan, osnivač tvrtke za proizvodnju sapuna i sredstava za čišćenje sam organizira zabavne stvari za svoje zaposlenike. Tako se jednom obukao kao čimpanza, a jednom je organizirao zabavu u svom uredu na kojoj su svi u mraku blicali svojim mobitelima. Kaže da tako zaposlenicima poručuje da rade na posebnom mjestu na kojem je zabavno.

Poruka napisana rukom

Živimo u digitalno doba i mnogo toga tipkamo i printamo. Gdje je nestalo dobro stare ispisivanje riječi olovkom i rukom? Stanley McChrystal, umirovljeni general američke vojske kaže kako je svake godine slao rukom pisane zahvalnice svojim vojnicima, godišnje oko 2.000. Neke je kasnije našao uokvirene na zidu kuća.

Soba za drijemanje

Mnoge američke tvrtke imaju sobe za drijemanje. Ističe se kako je kratak san itekako okrepljujuć pa mnoge tvrtke ulažu u prostorije u koje stavljaju kauče na kojima njihovi zaposlenici mogu odrijemati kada ih uhvati žuta minuta.

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

Provjeri još:
>> Skrivena kamera i (velike) ženske grudi: Pogledajte kako su ovi dečki reagirali!
>> Provjerite koji su najbolji svjetski gradovi za studiranje
>> Novost iz Slavonije: Sladoled od rakije!

Još vijesti