Mojfaks.hr u Vijesti

Božićna priča koja je dirnula svijet: beskućnik studentici ponudio zadnje 3 funte

22-godišnja studentica Dominique Harrison-Bentzen vraćala se kući nakon izlaska, 4 prosinca, i shvatila da je izgubila bankovnu karticu te da neće moći platiti taksistu. Ubrzo joj je prišao beskućnik i ponudio joj zadnje 3 funte svoje dnevne zarade.

17. prosinca 2014 10:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Inzistirao je da uzmem novac za taxi kako bih sigurno stigla kući.

Iako nije uzela njegov novac, ova ju je gesta toliko dirnula da je odlučila pomoći beskućniku koji joj je prišao. Objavila je status na Facebooku kako bi ga pokušala naći i ispostavilo se da ona nije jedina osoba kojoj je pokušao pomoći.

Robbie je pomagao mnogima iz Prestona vraćao je izgubljene novčanike pješacima i nudip svoj šal osobama da se ugriju.

 

Dominique je izjavila: “Sedam mjeseci je bez krova nad glavom, ne vlastitom krivnjom, a ne može naći posao jer nema stalnu adresu. Četiri noći vozila sam gradom da bih ga pronašla, već sam počela gubiti svaku nadu da ću ga sresti i osobno mu zahvaliti na svemu.

Nakon njene objave na društvenim mrežama, novac je počeo stizati, no to nije njena jedina misija: “Ne mogu mu samo dati novac…24 sata dnevno bit ću beskućnica kako bih bolje shvatila poteškoće s kojima se ovu ljudi susreću svaki dan. Kad bi me svatko mogao sponzorirati sa samo 3 funte – onoliko koliko mi je Robbie ponudio – nadam se da ću sakupiti dovoljno da mu platim stan i osiguram sigurno i toplo mjesto.

Dominique se nada da će njena kampanja podići svijest o problemu beskućništva i kod drugih ljudi, posebno jer je Božić najbolje vrijeme da sjetimo onih manje sretnih.

Ovdje možete pogledati Facebook stranicu koju je pokrenula Dominique, a možete baciti oko i na Twitter profil.

L.B./izvor: Mirror
foto: Twitter, Facebook

Još vijesti