Mojfaks.hr u Vijesti

BREAKING: Četiri studentice iz Hrvatske zaglavile su u Kini. Uskoro kreće njihovo izvlačenje iz Wuhana?

Čini se kako je panika oko koronavirusa sve veća. Vlade širom svijeta nastoje iz Kine izvući svoje državljanje, a među njima je i Hrvatska. U kineskom Wuhanu, žarištu ove epidemije, nalaze se četiri hrvatske studentice.

29. Siječnja 2020 17:44
BREAKING: Četiri studentice iz Hrvatske zaglavile su u Kini. Uskoro kreće njihovo izvlačenje iz Wuhana?

BREAKING: Četiri studentice iz Hrvatske zaglavile su u Kini. Uskoro kreće njihovo izvlačenje iz Wuhana? Foto: MojFaks

Naime, novi ministar zdravstva Vili Beroš za Index.hr otkrio da upravo rade na dogovorima oko transporta Hrvatica koje su u Wuhanu.

"Evo vama prvima otkrivam da su u Wuhanu četiri naše studentice. One se vraćaju u Europu i upravo se dogovara njihov transport u Hrvatsku. One su pregledane, sad su dobro. Dalje ćemo sve pratiti", kratko je rekao Beroš.

Smrtonosni koronavirus, za koji se vjeruje da je krenuo prije par mjeseci s tržnice morske hrane u gradu Wuhanu u središtu Kine, proširio se na druge kineske gradove, među kojima i Peking i Šangaj, te na druge države među kojima i SAD, Tajland, Južnu Koreju, Japan, Australiju i Kanadu, a stigao je i u Europu pa tako zaraženih ima i u Francuskoj i Njemačkoj.

Prema posljednjim podacima, u Kini je od koronavirusa umrlo 132 ljudi. U Kini je više od 6500 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom.

Index.hr / Foto: Robert Wei, Shutterstock

Još vijesti