Mojfaks.hr u Vijesti

Brucoši će odgovarati na pitanje o seksualnoj orijentaciji

Brucoši koji će se sljedeće godine upisivati na Sveučilište Kalifornija navjerojatnije će morati odgovarati na pitanja o svojoj seksualnoj orijentaciji, točnije morat će se deklarirati kao heteroseksualci, biseksualci ili homoseksualci.

13. ožujka 2012 10:17
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ovo je predložio senat studenata ovog sveučilišta, a na papiru za upis na ovo sveučilište već se traži da se navede nacionalnst, rasa i, dakako, spol. Na sveučilištu kažu kako je seksualna orijentacija dio  raznolikosti i ne može biti ignorirana. Ovim će, kažu, pokušati dati bolje obrazovne usluge svim studentima, a ne samo onima heteroseksualne orijentacije.

Iako bi se na prvi pogled moglo učiniti da su članovi LGBT zajednice protiv ovakvog deklariranja, situacija je zapravo drugačija. Naime, oni kažu da je prijedlog sasvim OK te da bi doista mogao pomoći ljudima drugačije seksualne orijentacije.

\'Podatke koje dobijemo možda neće biti točni, ali su bolje od nikakvih\'
, rekao je jedan student, inače član LGBT zajednice.

Od bullyinga do samoubojstva

Mnogi se nadaju da bi jedna od prednosti deklariranja bila ta da se po seksualnoj orijentaciji dobijaju slični cimeri. Naime, trenutno je na sudu slučaj jednog studenta sa Sveučilišta Rutgers u New Yerseyju koji je špijunirao i širio glasine o svom cimeru koji je homoseksualac. Student je čak na Twitter napisao: \'J.... moj život, on je gay!\' te \'Upravo sam vidio svog cimera kako ljubi dečka, bljak!\'

Cijeli je slučaj završio tako da se na kraju cimer ubio, a sve je podiglo mnogo prašine i konačno fokus javnosti usmjerio na veoma česte napade na pripadnike LGBT zajednice upravo među studentskom populacijom.

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com

Pročitaj još...
Studentica tuži fakultet jer joj cimerica uživa u previše seksa

Još vijesti