Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Brucoši dizajneri s arhitektonskog fakulteta osuvremenili tradicijske drvene igračke!

MojFaks | Vijesti, 01.04.2014.Brucoši dizajneri s arhitektonskog fakulteta osuvremenili tradicijske drvene igračke!

Drvene igračke hrvatski su proizvod nastao su u 19. stoljeću, a njihova izrada zadržala se sve do današnjih dana, poglavito u Zagorju. Drvena plesačica koja se vrti i pleše u narodnoj nošnji, žaba koja maše ili pak drveni cvijet na kolicima, tko ih nije vidio na tržnicama diljem kontinentalne Hrvatske?

To su samo od nekih igračaka koje su mladi dizajneri Arhitektonskog fakulteta izložili u galeriji Bernardo Bernardi na Zagrebačkom Pučkom sveučilištu, prenosi Jutarnji list.

Za samu izradu igračke studenti su imali pola semestra, a najviše vremena proveli su smišljajući koncept.


Drvene igračke uvedene su 2009. godine kao kulturna baština čovječanstva, a umijeće izrade drvenih tradicijskih dječjih igračaka upisano je i kao nematerijalno dobro na UNESCO-vu Reprezentativnu listu s područja hrvatskog Zagorja.

Kako su projektu pristupili studenti pogledajte o prilogu, a ako još niste - izložbu možete pogledati do 23. travnja!L.B./izvor: Jutarnji list
foto: screenshot/JutarnjiTV, pou.hr


Arhitektonski fakultetdrvene igračkeizložbaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se